Annonce
Aarhus

Stjernearkitekt tegner nyt kæmpeprojekt til Aarhus Ø

Vinderholdet på scenen: Byudvikler Rune Kilden og partner i Bjarke Ingels Group, Andreas Pedersen ved torsdagens præsentation af vinderprojektet.Foto:Martin Ravn

Bjarke Ingels-projekt vinder konkurrence om stort hotel med konferencecenter og 25.000 kvadratmeter boliger ved bassin 7 på Aarhus Ø. Bag byggeriet står byudvikler Rune Kilden og Bestsellerejer Anders Holch Povlsen.

AARHUS: Det var et af de helt store projekter på Aarhus Ø, der faldt på plads, da det torsdag blev offentliggjort, at Anpartsselskabet Bassin 7 har vundet konkurrencen om et stort hotel og konferencecenter og godt 25.000 etagekvadratmeter boliger ved Bassin 7.

Et projekt til i omegnen af 1,5 mia. kr., der kan stå færdigt i løbet tre-fire år.

Bag det vindende selskab står byudvikler Rune Kilden og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen. Projektet er tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group - med Sleth Arkitekter som partner på en del af boligerne.

Scandic skal drive hotellet med 500 værelser og kongrescenteret med plads til 2.000 konferencegæster.

Annonce

Arkitektur og byliv

Ved afsløringen af vinderprojektet sagde teknisk rådmand Kristian Würtz (S) blandt andet:

- Vi ville gerne have noget enestående og har været så heldige at have to fantastisk gode projekter at vælge imellem. Dommerkomiteen er helt enig om, at det her er det bedste projekt. Det har forenet det, vi vil have i en flot arkitektur og som en bydel, det er rart at bo og være i. Det bliver en destination, der kan trække århusianere og byens gæster til Aarhus Ø. Og det fuldender bassin 7.

Og han fortsatte:

- Det her glæder jeg mig til at se færdigt.

Vinderprojektet med hotel konferencecenter i forgrunden og det høje boligtårn tittende frem i baggrunden. Illustration: BIG

Som arkitekter er det en unik chance at vi nu får lov til at tegne et helt kvarter

Andreas Pedersen, partner i BIG - Bjarke Ingels Group

Bassin BIG

Hotel- og kongrescenter er den ene del af projektet. Et sted mellem 300 og 450 boliger er den anden. 80 af lejlighederne bliver almene boliger. Boligerne kommer i to karrébebyggelser og et tilbagetrukket tårn.

Det er BIG, der sammen med Rune Kilden tidligere har lavet masterplanen for Bassin 7, der tager sit udgangspunkt i ønsket om at skabe byliv.

- Som arkitekter er det en unik chance at vi nu får lov til at tegne et helt kvarter, siger Andreas Pedersen, partner i BIG.

I forvejen har BIG tegnet AARhus, der er ved at blive opført yderst langs Bassin 7.

By og byliv helt nede i en byhusagtig skala. Det er også en del af vinderprojektet, der indeholder to karréer med boliger og butikker. Illustration: BIG og Sleth Arkitekter

Tårnuret

Nu gælder det så hele resten af strækningen ind mod Bernhard Jensens Boulevard. Herunder et ikonisk boligtårn, der ligesom vrider sig på plads mellem de øvrige bygninger.

- Vi har tænkt os at markere tårnet med et stort ur, ligesom rådhustårnet er det. Vi bringer uret tilbage som et fixpunkt i byen. I tårnet vil man kunne komme til at bo i lejligheder inde bag urskive og visere, siger Andreas Pedersen.

BIG har samarbejdet med århusianske Sleth Arkitekter om projektets to øvrige boligelementer: To karréer - den ene i en byhusagtig skala, den anden i seks-syv etager.

Taberne

Det er byrådet, der med hjælp fra særlige fagdommere har valgt vinderen af konkurrencen om hotel og konferencecenter og boliger ved Bassin 7.

Udover vinderen var der kun et enkelt andet bud - fra entreprenørfirmaet A. Enggaard i samarbejde med den norske hotelkonge Petter Stordalen og med et projekt tegnet af Schmidt Hammer Lassen.

Der er en enig dommerkomite, der står bag valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce