Annonce
Sport

Sanne Salomonsen og Karin Salling sammen til galla i Aarhus: Sanne døbte Karin Sallings nye galophest

Lørdag eftermiddag var Sanne Salomonsen forbi Jydsk Væddeløbsbane for, i silende regn, at døbe Karin Sallings nye topafstammede galophest Kong Salomon i champagne. Foto: Niels Jørgensen
Seks af i alt ti galop-priser ved Trav- og Galopsportens Galla gik til hesteejere og udøvere tilknyttet Jydsk Væddeløbsbane.

Hestesport: Historisk set har Jydsk Væddeløbsbane i galopsammenhæng stået i skyggen af Klampenborg Galopbane, men der er blevet rokket betydeligt på styrkeforholdet de seneste år.

Katalysatoren for udviklingen hedder frem for alt Marc Stott. Bakket op af ambitiøse hesteejere har stalden udviklet sig til en århusiansk magtfaktor i skandinavisk galopsport.

Det kom til udtryk ved Trav- og Galopsportens Galla, der lørdag fandt sted i Hermans, Tivoli Friheden. Her gik seks af i alt ti galop-priser til hesteejere og udøvere tilknyttet Jydsk Væddeløbsbane.

Marc Stott blev hædret som træner af såvel årets toåring Palazzi, årets treåring Queen Rouge og årets ældre hest, King David.

Mens Palazzi ejes af Miga Horses A/S er såvel Queen Rouge som King David ejet af Karin Salling, som har en række heste i Marc Stotts træning.

Ved gallaen måtte Marc Stott og Karin Salling endvidere på podiet for at høste publikums hyldest efter kåring af Queen Rouge som årets galophest uanset alderskategori.

Kåringen af Queen Rouge kom ikke uventet efter en sæson med fire sejre og to andenpladser i syv starter og en indtjening på 2,1 millioner kroner. De største triumfer var Dansk Derby og Svensk 1000 Guineas. I begge tilfælde var der tale om suveræne sejre.

- Jeg er selvfølgelig stolt over priserne. De viser, at alt det hårde arbejde bærer frugt, sagde Marc Stott i kølvandet på gallaen.

Og hvordan skal et så succesfuldt år så toppes?

- Det næste bliver selvfølgelig at knokle på, og stadig satse på at have gode heste som kan vinde de store løb og være med om priserne hvert år.

Annonce

De århusianske prisvindere

  • Årets 2-åring: Palazzi (ejet af Miga Horses A/S og trænet af Marc Stott)
  • Årets 3-åring: Queen Rouge (ejet af Karin Salling og trænet af Marc Stott)
  • Årets Ældre Hest: King David (ejet af Karin Salling og trænet af Marc Stott)
  • Årets Hest: Queen Rouge (ejet af Karin Salling og trænet af Marc Stott)
  • Årets Amatørtræner: Lea Olsen
  • Årets Amatørrytter: Lea Olsen

Tre forrygende år

Den succesrige træner har for alvor rakt mod stjernerne siden han for tre år siden flyttede sin trænerforretning fra Odense til Jydsk Væddeløbsbane.

Her driver han en stald med p.t. 32 topafstammede galopheste, som træneren har store forventninger til i 2020-sæsonen.

- Jeg har en god flok. Jeg vil absolut ikke påstå, at stalden skal tjene to millioner kroner mere end i 2019, men jeg synes godt at vi kan nå i hvert fald de samme tal, hvis ikke overgå dem lidt, siger Marc Stott.

Niende titel til Lea Olsen

Også blandt galopsportens amatører var der anledning til århusiansk jubel. Således blev Lea Olsen hædret som både årets amatørtræner og årets amatørrytter. Som rytter blev det i 2019 til 15 sejre i 68 starter.

Det var niende gang i karrieren af Lea Olsen kunne hædres som årets amatørrytter ved gallaen.

På travsiden var der i denne omgang ingen priser til udøvere med tilknytning til Jydsk Væddeløbsbane.

Lørdag eftermiddag var Sanne Salomonsen forbi Jydsk Væddeløbsbane for, i silende regn, at døbe Karin Sallings nye topafstammede galophest Kong Salomon i champagne. Foto: Niels Jørgensen
Sanne Salomonsen og Karin Salling på besøg i stalden hos derbyvinderen Queen Rouge, der ved gallaen om aftenen blev hædret som både årets tre-åring og årets danske galophest uanset alderskategori. Foto: Niels Jørgensen
Århusianske Lea Olsen (t.h.) blev ved gallaen hædret som såvel årets amatørrytter som årets amatørtræner. Foto: Lasse Jespersen
Karin Salling i selskab med Sanne Salomonsen, da Karins derbyvinder Queen Rouge blev udråbt som årets galophest. Foto: Lasse Jespersen
Galoptræner Marc Stott og hesteejer Karin Salling måtte i adskillige omgange på scenen ved Trav- og Galopsportens Galla. Til højre ses Søren Hjorth Jensen, Stutteri Hjortebo, som har opdrættet en række af Karin Sallings succesheste, deriblandt årets hest Queen Rouge. Foto: Lasse Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce