Annonce
Aarhus

Stjernekok rykker teltpælene op: Flytter fra Aarhus til Sønderborg

Jesper Koch glæder sig til at flytte hjem til Sønderjylland, hvor han i forvejen tilbringer en del tid med at udvikle og definere restauranterne i Hotel Alsik.Foto: Timo Battefeld

Hotel i Sønderborg har trukket den 44-årige supergastronom Jesper Koch til den by, hvor han det sidste to et halvt år har været med til at udvikle et restaurantkoncept, der snart skal trække spisende gæster til.

AARHUS/SØNDERBORG: Det har fået helt private konsekvenser for den landskendte gastronom Jesper Koch at kaste sig over opgaven med at udvikle Hotel Alsiks restaurantkoncepter.

To et halvt års indsats som ideudvikler og rådgiver resulterer i, at gourmeteksperten med egne tv-programmer vender hjem til sit sønderjyske bagland. Han flytter til Sønderborg i forbindelse med den fortsatte udvikling af hotelrestauranterne som landsdelens fremmeste spisesteder.

- Jeg er vokset op i Aabenraa og har det sønderjyske køkken som udgangspunkt for mit videre virke. Det er her, jeg har lært at røre i gryderne, så at flytte til Sønderborg er som at komme tilbage til rødderne. Min mormor lavede egnsretter som grønlangkål, brødtorte og snysk. Det er gode sønderjyske retter, som er grundlaget for meget af det, jeg senere har kastet mig over, siger Jesper Koch, der i sandhed har udviklet markedet for udsøgte spiser.

Han har hentet inspiration på fine udenlandske restauranter og slog sig ned som gastronom i Aarhus, hvor han drev restauranter sammen med sin tvillingebror Michael. Senere kom lillebror Lasse til, og de fortsatte restauranterne, da 44-årige Jesper Koch gjorde sig selvstændig som udvikler og rådgiver af gastronomiske koncepter under navnet By Koch. Det var her han kom ind i billedet hos Hotel Alsik og Bitten og Mads Clausens Fond, der har fire restauranter plus 17 konference- og festlokaler i det ny hotel med 190 værelser på Byens Havn.

Annonce

Kochskt

Jesper Koch og de to brødre Michael og Lasse stammer fra Aabenraa. Han gik i kokkelære som ganske ung og har været på nogle af de ypperste danske og europæiske spisesteder, inden han gjorde sig selvstændig som restauratør i Aarhus. Han har vundet talrige priser og er kendt for programmer som Masterchef på TV3. Jesper Koch er kreativ direktør på udviklingen af Hotel Alsiks fire restauranter samt en halv snes konference- og selskabfaciliteter. Hotel Alsik åbner i Sønderborg 6. maj med 190 værelser og 4500 kvadratmeter spa- og wellness område. Der er allerede nu åben for booking.

Familien flytter med

I øjeblikket er Jesper Koch i færd med at ansætte nye folk til restauranter og køkkener. Han pendler frem og tilbage fra Aarhus og har udsigt til Alsik i 19 etagers højde, når han kommer til Sønderborg fra motorvejen.

- Når jeg kommer hertil, er jeg glad, og når jeg kører hjem igen, tænker jeg, det var vel nok en dejlig arbejdsdag og godt, at jeg kørte herned. Til januar får jeg et værelse hernede. I det ny år følger familien med, fortæller Jesper Koch, der er gift med Birgitte, som arbejder inden for det sociale område.

Børnene Mikkel på 17 år, Mille Marie, 14 år, og Marius på 10 år flytter med og kommer til at gå på gymnasium og i skole i Sønderborg. Koch brødrene stammer fra Aabenraa, hvor både Birgittes og Jespers forældre endnu bor.

Jesper Koch har det fortsatte overordnede ansvar for udviklingen af Hotel Alsiks restauranter - nu som art director. De varme gastronomiske forbindelser til hotelmastodonten har fået en anden gigant inden for sit metier til at rykke teltpløkkerne op fra Aarhus efter 20 år i byen. Nu vil han hjem til rødderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce