Annonce
Aarhus

Stjernekokkens 2020: Frygtelige frustrationer og fantastisk frihed

Wassim Hallal oplevede et år, hvor nedlukninger skabte frustrationer, men hvor han samtidig fik markant bedre tid til at pleje fritidsinteresserne og familien. Foto: Axel Schütt
Wassim Hallal planlægger 2021 ud fra, at kampen mod coronaen snart bliver vundet.

Når man som Wassim Hallal driver en toprestaurant, har 2020 været et år med masser af uventede udfordringer og store økonomiske konsekvenser. Men trods det har 2020 også været et år, som stjernekokken på mange måder også vil huske tilbage på med glæde.

Hvad var din største personlige oplevelse i 2020?

- Hmm, det lyder måske mærkeligt, men 2020 har faktisk på nogle områder været rigtig positiv for mig. Jeg har nemlig haft markant mere fritid og plads til min kone og børn. Den første del  af nedlukningen var der rigtig godt vejr. Så jeg havde utroligt dejlige cykelture. Den der frihed, den var fantastisk. Jeg skulle først lige lære at tackle det, for det var ekstremt uvant. Men det har været fedt at prøve at trække stikket, og så gav den tvungne nedlukning klokken 22 mig også muligheden for at komme tidligt hjem i den periode, hvor vi måtte have åbent.

Mit år

  • Corona-pandemien gjorde 2020 til et år, som har budt på forandringer for os alle - for nogle meget store og indgribende forandringer. Ord som smittetryk, hjemsendelser og isolation blev føjet til vores daglige ordforråd, og mange glæder sig til, at vi kan se frem til et 2021 med mere normale tilstande.
  • Det gælder også for 12 kendte øst- og midtjyder, som vi i serien "Mit år" har stillet 10 spørgsmål om, hvordan 2020 var for dem, og hvilke forhåbninger de har til det nye år.

Hvad ville du gerne have været foruden?

- Trods det positive ville jeg gerne have været både lockdown et og to foruden. Specielt første gang var træls, fordi vi var totalt uforberedte. Anden gang havde vi nærmest set det komme midt i oktober. Vi forventede det, og derfor gav vi den en ordentlig skalle op til. Vi åbnede til den store sal og trak alle de gæster ind, vi kunne. Vi ville se, hvor meget vi kunne nå at hente ind, for vi vidste jo ikke, hvad der ville ramme senere hen.

Hvordan påvirkede coronaen dit liv, og hvordan tacklede du det?

- På det personlige plan var det som sagt lærerigt og godt. Når man pludselig kan være sammen med familien mere end nogensinde før og på en helt anden måde, så lærer man noget nyt. Jeg fik fundet en helt anden rytme, men når det er sagt, så var det også rart at komme tilbage på arbejde, da jeg kunne det. Jeg elsker mit job. Det er blandt andet det, jeg lever og ånder for.

Hvordan synes du, regering og folketing klarede opgaven?

- Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke på nogen måde er Socialdemokrat. Men når det er sagt, så er jeg nødt til at sige, at det jo er gået godt for Danmark. Man kan skælde ud alt det, man vil, men man skal også se indad. Generelt klarer vi det jo fantastisk i Danmark. Ingen tvivl om, at jeg som forretningsdrivende mener, at det var grænseoverskridende, da min forretning skulle lukke ned. Men når punktummet er sat, så må jeg sige, at det indtil nu har været overraskende fornuftigt. Naturligvis kan vi diskutere, om regeringen burde have lukket restauranter ned samtidig med cafeer og barer. For der er bare ikke den samme smitterisiko ved at sidde stille og roligt med god afstand på Restaurant Frederikshøj, som der er ved at stå og danse eller drikke tæt klokken tre på et diskotek. Havde regeringen forstået det, så vil jeg mene, at den havde klaret krisen til UG.

Hvad tager du med af positive erfaringer fra året, der gik?

- Det varme sammenhold der har været mellem danskerne. Det har været fantastisk at opleve, hvordan folk hele tiden prøver at hjælpe hinanden bedst muligt. Jeg har naturligvis også set sorte sider, hvor enkelte har udvist ekstrem selvisk opførsel, men heldigvis langt oftere folk, der har udvist samfundssind. Vi har eksempelvis kun mødt folk, der udtrykte stor forståelse for, at det har været ekstra svært for restauratørerne.

Hvad glæder du dig til i det kommende år?

- Jeg glæder mig til, at man i overført betydning igen kan"slippe kørerne på græs". Jeg tror på, at det hele nok skal blive godt igen og også endnu bedre end for corona. Vi kan bruge de erfaringer, vi har gjort os, og jeg tror, at vi er blevet stærkere, end vi kan forestille os.

Hvad er dit vigtigste projekt for det kommende år?

- Det er helt klart at få Frederikshøj tilbage til normalitet. Vi skal have stressniveauet ned, og så skal vi bygge videre på det, vi er gode til i stedet for hele tiden at være i den undtagelsestilstand, som vi har været i stort set hele året.

Hvor stor en rolle kommer coronaen til at spille i din planlægning for det kommende år?

- Som udgangspunkt kommer den ikke til at spille den store rolle. Jeg har i hvert fald ikke tænkt, at corona skal lægge en dæmper på planerne. Jeg prøver at tænke positivt, og er naturligvis omstillingsparat igen. Som udgangspunkt tror jeg, at vi kommer til at skære de første tre-fire måneder væk, men herefter skal vi kunne køre på for fuld kraft.

Hvordan tror du, Joe Bidens valgsejr kommer til at påvirke verden?

- Forhåbentlig får vi en stabil politik og en amerikansk regering, som man kan stole på igen. Vi skal have samspillet mellem USA og Europa til at køre igen, og så skal der generelt lidt mere ro på. Men det kommer nok automatisk, når der ikke længere står en tosse og lukker vrøvl ud hvert andet øjeblik.

Hvor vil du gerne rejse hen, når coronaen er slået ned?

Det bliver London i påsken. Det er en tradition, vi har med nogle af vores venner fra Lystrup. Så ser vi fodbold, går på pub, spiser chips og hygger og maksimalt - og sidder på en bar og ser AGF spille på Ipad'en. Det glæder jeg mig helt vildt til, og jeg håber og tror på, at det kan lade sig gøre, når det er påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce