Annonce
Læserbrev

Stof til eftertanke. Giv plads til både gående og cyklister

Kunne man ikke forestille sig en lang række af de mindre gader, bl.a. i Latinerkvarteret, i og omkring midtbyen fik status af "gå- og cykelgader"?

Annonce

"Bøderegn til de århusianske cyklister" var én af Stiftens overskrifter 14. oktober. Og det, at mange cykler på fortovene, var angiveligt en væsentlig synder.

Bergen i Norge, som jeg fornylig besøgte, har rigtig mange bycykler, og de kører på fortovene, på gågaderne, på torvene – ja, tilsyneladende alle steder. Og det så ud til at foregå uden større problemer. Cyklister og fodgængere tog hensyn til hinanden.

Dét, synes jeg, giver stof til eftertanke.

Jeg foreslår ikke cykler på gågaden. Men kunne man ikke forestille sig en lang række af de mindre gader, bl.a. i Latinerkvarteret, i og omkring midtbyen fik status af "gå- og cykelgader"? Gader med stille og hensynstagende cykling blandt fodgængerne. En klar og tydelig skiltning, så ingen – heller ikke turisterne – er i tvivl om, at det er sådan, det foregår her.

Jeg tror faktisk, at det kan fungere. Fordi, når man blot VED, at her er vi en blandet skare, som SKAL tage hensyn til hinanden, for at det kan fungere for os allesammen - ja, så gør vi det – uden, at bøderne behøver at regne ned over os ...

Tegning: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Annonce