Annonce
Sport

Stolpe, uheld, marginaler, klassemodstander: Skanderborg Aarhus fik stryg af de danske mestre

"Jeg rører ham ikke," siger Aalborgs Nikolaj Læsø tilsyneladende. På sin gamle hjemmebane i Aarhus formåede Læsø at score to gange. Allan Toft Hansen scorede en enkelt i opgøret. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skanderborg Aarhus har nu også prøvet at tabe som fusionsklub. Lørdagens opgør i Ceres Arena endte med et stort nimåls-nederlag i en kamp, hvor hjemmeholdet aldrig rigtig fik bidt sig fast.

HÅNDBOLD: Alt var lagt op til, at det kunne være en af de dage, hvor det ville være rigtig sjovt at spille håndbold i Skanderborg Aarhus.

Lørdagens modstander var Aalborg Håndbold. En af danske standarder skræmmende modstander. En forsvarende double-vinder, et Champions League-mandskab, et verdensklassehold.

Men Skanderborg Aarhus havde nu også deres lyspunkter. En ubesejret sæsonstart, en "hjemmebanedebut" i Ceres Arena. En storsejr i bagagen fra mandag. Og et modstanderhold fra Aalborg, der spillede Champions League i midtugen og endda måtte mangle den ene halvdel af sit suveræne målmandsteam, da Mikael Aggefors sad over med en forstrækning i maveregionen. Derudover var verdensstjernen Aron Pálmarsson heller ikke på holdkortet på grund af skade.

Annonce

Men ak. Det blev slet ikke den dag. Det blev en pinselsdag med et stort nederlag på 24-33 til Skanderborg Aarhus.

Manglende marginaler i første halvleg

Det er der mange grunde til. Til pause var Skanderborg Aarhus allerede bagud med seks mål, men alligevel var følelsen, at holdet sagtens kunne være med. Hjemmeholdet var involveret i et hav af uheldige situationer defensivt. For eksempel tre redninger undervejs, som gik ud ved sidelinjen i stedet for baglinjen samt et par utrolig lange Aalborg-angreb.

Og så hele situationen, hvor Aalborgs fløjspiller Sebastian Barthold overtrådte på sin afslutning. Det blev ikke dømt, Salah Boutafs redning gik ud over sidelinjen, Aalborgs angreb kunne fortsætte og afslutningen efter ramte stolpen, så Boutaf, så netmaskerne.

Herrehåndboldligaen, 5. runde

Skanderborg Aarhus Håndbold - Aalborg Håndbold 24-33 (13-19)

Skanderborg Aarhus: Mathias Bitsch 5, Morten Hempel Jensen 4, Mike Haack 3, Thomas Arnoldsen 3, Hákun West av Teigum 2, Morten Balling 2, Thor Christensen 1, Lasse Højgaard 1, Mads Kalstrup 1, Lars Skaarup 1, Allan Toft Hansen 1.

Aalborg: Sebastian Barthold 9, Felix Claar 6, Lukas Sandell 4, Jonas Samuelsson 3, Nikolaj Læsø 2, Rene Antonsen 2, Andreas Holst Jensen 2, Jesper Nielsen 1, Martin Larsen 1, Henrik Møllgaard 1, Buster Juul 1, Valdemar Hermansen 1.

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus: 8, Aalborg: 12.

Redningsprocenter: Skanderborg Aarhus: Kristoffer Laursen 17 % (2/12), Salah Boutaf 28 % (9/32), Aalborg: Simon Gade 33 % (10/30), Nichlas Ludvigsen 25 % (1/4)

Kampen undervejs: 3-2, 5-8, 12-17, 17-27, 19-29, 24-33.

Tilskuertal: 1873 i Ceres Arena, Aarhus

Eller hvad med da tre afslutninger i samme angreb alle endte med en returbold til Aalborg, før Lukas Sandell til sidst på fjerde forsøg kunne score.

Alt gik simpelthen bare Aalborgs vej. Og derfor endte udeholdet også med at score 19 gange i de første 30 minutter.

I anden halvleg blev det mere ensidigt. Selvom der stadig var et par marginaler på nordjydernes side, var det en halvleg, hvor udeholdet steppede op. Simon Gade i målet havde vigtige redninger, forsvaret blev mere bevægelige. Der viste Aalborg klassen.

- Vi er faktisk okay tilfredse med udtrykket i dag, men vi er lidt kede af, at vi ikke er tættere på. Vi kæmper med det, vi har, men vi møder bare et bedre hold. De var dygtigere på alle parametre i dag. Og vi har også set i Champions League, at de kan noget af en helt anden klasse, siger Skanderborg Aarhus' bagspiller Mathias Bitsch efter kampen.

Annonce

Et højt gear fra start

I starten af kampen formåede Aalborg at sætte tempoet op i et ufatteligt højt gear. Efter tre og et halvt minut var der allerede scoret syv gange, og Kristoffer Laursen, som var tilbage i målet efter sin bænkplads mod Lemvig-Thyborøn, formåede ikke rigtig at tage noget i de 13 minutter, han fik på banen.

Det blev til to redninger for Laursen. Men begge gav en retur til Aalborg og gav mål efterfølgende.

Og det skal da også nævnes, at nederlaget ikke nødvendigvis er uventet. Oddssætterne havde gjort Aalborg til massive favoritter i opgøret på trods af Skanderborg Aarhus' tre sejre i træk. Og på trods af, at det tidligere Skanderborg Håndbold faktisk formåede ikke at tabe de sidste tre kampe på hjemmebane mod nordjyderne.

- Det plejer at være nogle okay kampe, vi har mod Aalborg, og vi synes altid, at vi har en chance. Det havde vi bestemt også i dag, men vi blev straffet i forhold til, hvad vi er blevet tidligere, siger Mathias Bitsch.

I vandt de første tre kampe, to af opgørene var mod hold, i skal kæmpe imod for at komme i top otte. I dag taber i så til et formodet tophold. Siger det noget om, hvor i er som hold i den her liga? 

- Det er svært at sige. Vi vinder alle de kampe, vi kan komme i nærheden af, og så ser vi, hvor langt, det rækker. Vi håber og tror, at vi kan snige os med på en ottendeplads, og det tror vi da fortsat på.

Kampen om top otte skal blandt andet kæmpes mod KIF Kolding og Sønderjyske. Skanderborg Aarhus kan dog i nederlagets stund glæde sig over, at ingen af de to hold formåede at hente point i dag. KIF Kolding tabte til Skjern, mens Sønderjyske næsten sensationelt tabte på hjemmebane til Skive.

Skanderborg Aarhus er derfor nummer fem i herrehåndboldligaen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Indbrud i smykkebutik i Bruuns Galleri: Truede centervagt med kniv

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Sport

En sønderjysk århusianer indstiller en formidabel karriere i skovene: Maja Alm venter barn til foråret

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Erhverv

Farvel til jobbet: Så mange århusianere har søgt Arne-pension

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Annonce