Annonce
Sport

Stolt Aston Villa-manager hylder sit pressede hold

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Aston Villa var hårdt presset mod Leicester, men i overtiden sparkede holdet sig i Liga Cup-finalen.

Ikke siden 1996 har fodboldklubben Aston Villa kunnet bringe en titel med hjem til fansene i Birmingham, men i år er chancen der.

Tirsdag aften sikrede den egyptiske angriber Trezéguet i overtiden en sejr på 2-1 over Kasper Schmeichel og Leicester City i Liga Cup-semifinalen. Med samlet 3-2 er Aston Villa klar til finale på Wembley 1. marts.

Det førte til vilde jubelscener, da Villa-fansene invaderede banen efter slutfløjt, og manager Dean Smith lægger heller ikke skjul på, hvor stort et øjeblik det var.

- Det var følelsesladet for alle, da den bold gik ind. Jeg bliver en meget stolt mand, når vi tager til Wembley, lød det ifølge AFP fra Smith efter kampen.

Han er selv livslang Aston Villa-fan, og med en titeltørke på næsten et kvart århundrede fik jubelen frit løb på Villa Park.

Efter en tidlig føring til Aston Villa i kampen var holdet hårdt presset, men den vikarierende reservekeeper Orjan Nyland stod en kanonkamp for hjemmeholdet.

Han kunne dog ikke forhindre Kelechi Iheanacho i at udligne små 20 minutter før tid, men i tre minutters overtid blev Trezéguet altså helten for Aston Villa. Og det gjorde ondt på Leicester-manager Brendan Rodgers.

- Jeg synes, vi spillede en fremragende kamp. Vi spillede med god kontrol, men deres målmand lavede nogle fremragende redninger, lød det fra Rodgers.

- Jeg er skuffet på mine spilleres vegne, for vi investerede meget i kampen. Jeg troede til sidst, at kun ét hold (Leicester, red.) kunne vinde, men vi slukkede et kort øjeblik til sidst.

Aston Villa nåede i 2015 frem til FA Cup-finalen, men her blev holdet udspillet og tabte 0-4 til Arsenal. I 2010 tabte holdet Liga Cup-finalen til Manchester United med 1-2.

Til gengæld vandt Aston Villa den første udgave af Liga Cuppen tilbage i 1961. Den gang blev finalen spillet over to kampe. Efter at have tabt 0-2 ude mod Rotherham United, vandt Aston Villa 3-0 hjemme i returkampen.

I årets finale bliver modstanderen enten Manchester United eller Manchester City. Sidstnævnte tager en 3-1-føring med til returmødet onsdag aften på hjemmebane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce