Annonce
Sport

Stolt Aston Villa-manager hylder sit pressede hold

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Aston Villa var hårdt presset mod Leicester, men i overtiden sparkede holdet sig i Liga Cup-finalen.
Annonce

Ikke siden 1996 har fodboldklubben Aston Villa kunnet bringe en titel med hjem til fansene i Birmingham, men i år er chancen der.

Tirsdag aften sikrede den egyptiske angriber Trezéguet i overtiden en sejr på 2-1 over Kasper Schmeichel og Leicester City i Liga Cup-semifinalen. Med samlet 3-2 er Aston Villa klar til finale på Wembley 1. marts.

Det førte til vilde jubelscener, da Villa-fansene invaderede banen efter slutfløjt, og manager Dean Smith lægger heller ikke skjul på, hvor stort et øjeblik det var.

- Det var følelsesladet for alle, da den bold gik ind. Jeg bliver en meget stolt mand, når vi tager til Wembley, lød det ifølge AFP fra Smith efter kampen.

Han er selv livslang Aston Villa-fan, og med en titeltørke på næsten et kvart århundrede fik jubelen frit løb på Villa Park.

Efter en tidlig føring til Aston Villa i kampen var holdet hårdt presset, men den vikarierende reservekeeper Orjan Nyland stod en kanonkamp for hjemmeholdet.

Han kunne dog ikke forhindre Kelechi Iheanacho i at udligne små 20 minutter før tid, men i tre minutters overtid blev Trezéguet altså helten for Aston Villa. Og det gjorde ondt på Leicester-manager Brendan Rodgers.

- Jeg synes, vi spillede en fremragende kamp. Vi spillede med god kontrol, men deres målmand lavede nogle fremragende redninger, lød det fra Rodgers.

- Jeg er skuffet på mine spilleres vegne, for vi investerede meget i kampen. Jeg troede til sidst, at kun ét hold (Leicester, red.) kunne vinde, men vi slukkede et kort øjeblik til sidst.

Aston Villa nåede i 2015 frem til FA Cup-finalen, men her blev holdet udspillet og tabte 0-4 til Arsenal. I 2010 tabte holdet Liga Cup-finalen til Manchester United med 1-2.

Til gengæld vandt Aston Villa den første udgave af Liga Cuppen tilbage i 1961. Den gang blev finalen spillet over to kampe. Efter at have tabt 0-2 ude mod Rotherham United, vandt Aston Villa 3-0 hjemme i returkampen.

I årets finale bliver modstanderen enten Manchester United eller Manchester City. Sidstnævnte tager en 3-1-føring med til returmødet onsdag aften på hjemmebane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce