Annonce
Sport

Stolt Vendsyssel-træner vil blive bedre mod bundholdene

Jens Berthel Askou kunne søndag se sit hold lukke efteråret ned med en 3-2-sejr i Brøndby.

Vendsyssels Jens Berthel Askou jubler over sejren over Brøndby, men kræver forbedring mod ligaens bundhold.

Søndag aften leverede Vendsyssel et flot comeback på Brøndby Stadion, hvor nordjyderne hentede en sejr på 3-2.

Dermed har Vendsyssel hentet fem sejre i Superligaen, og de er udelukkende kommet mod hold, der ligger i den øverste halvdel af tabellen.

Cheftræner Jens Berthel Askou glæder sig over sejren mod Brøndby, men han vil forbedre sig mod konkurrenterne i bunden af Superligaen.

- Vores sejre vidner om, at vi er gode nok til at være i Superligaen. Vi har maksimalt lukket tre mål ind i en kamp, og vi har ikke tabt mere end to kampe i streg, siger Vendsyssel-træneren.

- Hvis vi får bygget lidt mere kvalitet på, kan vi også begynde at få sejre mod de hold, der ligger i den anden ende af tabellen.

Jens Berthel Askou ser både mentale og spillemæssige årsager til, at Vendsyssel i denne sæson har slået OB, Esbjerg, FC København, AaB og senest Brøndby.

- Rollen som underdog passer os godt, og så hænger det også sammen med, at topholdene ofte kommer længere frem på banen.

- Vi er dygtige, når der er bagrum at spille i, men vi skal blive dygtigere i mellemrummene, siger cheftræneren.

Vendsyssel-stopperen Andreas Kaltoft kunne ikke have tænkt sig en bedre måde at afslutte efterårssæsonen.

- Det var den perfekte måde at gå på juleferie på. At komme her til Brøndby og vinde var noget, hele holdet havde drømt om, siger forsvarsspilleren.

Kaltoft har spillet ungdomsfodbold i Brøndby, og det betød lidt ekstra at slå netop de blå-gule.

- Selvfølgelig er det ekstra fedt at slå det hold, der ikke kunne bruge mig, siger Kaltoft.

Med sejren slår Vendsyssel et lille hul på tre point til Hobro og Vejle, og nordjyderne overvintrer som nummer 12 i Superligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce