Annonce
Kultur

Stones hyrer Aarhus-kor til Roskilde

Verdens største rockband har hyret lokale Vocal Line til at synge med på Orange Scene til Roskilde Festivalen.

Annonce

Først troede han, at det var en reklame-mail, der var rullet ind på computeren om morgenen skærtorsdag. Men da korleder Jens Johansen havde fået gnedet søvnen ud af øjnene og nærlæst linjerne, var han ikke i tvivl om, at den var god nok. Verdens største rockband Rolling Stones ville hyre ham og Aarhus-koret Vocal Line til at optræde sammen med sig på Orange Scene på Roskilde Festivalen 3. juli.

»Større bliver det ganske enkelt ikke. Det er for vildt,« lyder det fra korlederen, som først onsdag aften, efter at han havde forhandlet aftalen på plads og derfor var sikker på, at han ikke løb med en halv vind, turde afsløre nyheden for korets 30 medlemmer.

Koncerten på Roskilde Festivalen er led i en større Rolling Stones-turné, som skulle være indledt i Australien i marts. Her valgte bandet imidlertid at aflyse, fordi Mick Jaggers kæreste gennem flere år, modedesigneren L'Wren Scott, begik selvmord i sin lejlighed i New York. Mick Jagger hastede hjem, og der har derfor været usikkerhed om, hvilke dele af turneen der ville blive berørt af den tragiske hændelse. Derfor må det også være godt nyt for alle danske Rolling Stones-fans, at der i kulisserne arbejdes på højtryk med koncerterne i Europa.

Vocal Line skal optræde med bandet i nummeret »You Can't Always Get What You Want«, et nummer, koret nu skal i fuld gang med at indøve. Der bliver nemlig ikke, ifølge Jens Johansen, mulighed for at indøve nummeret sammen med Rolling Stones før koncerten.

»Det bliver et one-shot, så vi skal nu i gang med at nærstudere de klip, der ligger på Youtube. Vi skal efter planen stå 12 kormedlemmer med hver sin dirigent på hver side af bandet under nummeret, og det er lidt et problem, for koret tæller 30 medlemmer. Og jeg kan ikke forestille mig, at nogen af dem har lyst til at gå glip af den her oplevelse. Så det er jeg stadig i dialog med bandets manager omkring,« tilføjer Jens Johansen.

Vocal Line har tidligere optrådt med et stort navn som Bobby McFerrin og været med til at lukke Skanderborg Festivalen ned i selskab med TV-2. Korlederen ønsker ikke at oplyse, hvad verdens største rockband betaler for den vokale opbakning på Orange Scene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Annonce