Annonce
Byudvikling

Stop bulldozerne: Lokale politikere vil udskyde nedrivning af ghetto

Tre partier foreslår at sætte nedrivningen af seks boligblokke i Gellerupparken på standby. Arkivfoto: Jens Thaysen
Nye Borgerlige, Venstre og Enhedslisten vil have undersøgt mulighederne for at bruge seks nedrivningstruede boligblokke i Gellerupparken til at huse ukrainske flygtninge. Derfor skal nedrivningen sættes på standby.

BRABRAND: Det har længe været planen, at yderligere seks boligblokke i Gellerupparken skal rives ned. Det sidste punktum skulle have været sat onsdag aften i byrådssalen, hvor lokalplanen for området er på dagsordnen.

Nu smider Venstre, Enhedslisten og Nye Borgerlige imidlertid et ændringsforslag ind i debatten, som - hvis det bliver vedtaget - betyder, at nedrivningen af de seks boligblokke sættes på standby.

Det er Putins krig i Ukraine, der har skabt den nye alliance i århusiansk politik. Krigen har betydet, at millioner af ukrainere er drevet på flugt.

Annonce

I Aarhus alene er der udsigt til at der skal gives husly til cirka 6.000 ukrainere. V, EL og NB mener, at udviklingen er så voldsom, at der er brug for, at der bliver tænkt kreativt.

"Vi kan også allerede nu se, at vi er ved at blive udfordret på at finde passende boliger. Andre kommuner er allerede begyndt at planlægge at bruge for eksempel idrætshaller og pavilloner til at huse ukrainske flygtninge. I Aarhus skal vi gøre alt hvad vi kan, for at undgå dette. Derfor er vi nødt til at tænke i andre realistiske og midlertidige løsninger. At sætte nedrivningen af boligblokke på standby er en oplagt mulighed," skriver de tre partier i en pressemeddelse.

- Med krigen i Ukraine står vi i en ekstraordinær situation, der kalder på ekstraordinære løsninger. I Venstre ønsker vi at tage godt imod de flygtninge der kommer til Aarhus, og i den sammenhæng er det relevant at se på muligheden for midlertidig indkvartering i Gellerup. Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi fortsat skal arbejde ambitiøst med at flytte Gellerup i en positiv retning fra udsat boligområde til en attraktiv og socialt balanceret bydel, forklarer rådmand Christian Budde (V).

Nye Borgerlige finder det vigtigt, at der bliver taget godt imod ukrainerne.

- Det er hovedsageligt kvinder og børn, der er flygtet fra Putins krig i Ukraine. Derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde gode midlertidige boliger, der kan skabe trygge rammer, specielt af hensyn til børnene. Jeg vil til en hver tid hellere udskyde nedrivningen, end at vi skal til at indlogere de ukrainske familier i idrætshaller, pavilloner eller teltlejre, giver partiets politiske leder, Henrik Arens, udtryk for.

Ren win win

Hos Enhedslisten mener man, at der kun er fordele ved at sige ja til at sætte nedrivningerne i bero og lade flygtninge flytte ind i boligerne.

- Beboerne i Gellerup og Bispehaven ønsker det. De vil gerne have liv i boliger, der står tomme. Brabrand Boligforening ønsker det. Der undgås jo huslejetab. Flygtninge har først og fremmest behov for tag over hovedet og for sikkerhed. Dernæst får de brug for at skabe sig et liv med børn og familie og naboer. Det gøres vanskeligt i flygtningelejre og under kummerlige forhold. Byrådet kan ikke være andet bekendt end at sætte de nedrivninger i bero, siger partiets medlem af Aarhus Byråd, Solveig Munk.

Partierne understreger, at ændringsforslaget ikke betyder, at de seks blokke skal fredes.
Det er kun midlertidigt, mens et eventuelt behov for at huse ukrainske flygtninge er til stede.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse af Hobbitten: Det kunne så let være helligbrøde at pille ved Tolkiens mesterværk, men resultatet er fremragende

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

AGF For abonnenter

David Nielsen siger farvel til AGF: 1.693 dage med 'Let's fucking go!'

Aarhus

Classic Race Aarhus genopstår i miniformat søndag

Aarhus

Dårlig dømmekraft på sidste skoledag: Elever fik overrakt karameller med nåle i

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aarhus

Vandrehistorien: Passer det, at Beder-Malling trækker dødbringende lyn til?

Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Debat

Magt- og udstødelseskultur findes ikke kun på Herlufsholm: Det gennemsyrer hele konkurrencestaten og dansk politik

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Annonce