Annonce
Debat

Stop planerne om at øge hastigheden: Vi beboere vil ikke have mere støj og CO2 fra Djurslandsmotorvejen

Motorvej, Låsby, Aarhus, Trafik, motorvejstrafik

DEBAT: På trods af politikernes løfter om at reducere klimabelastningen og gøre Danmark grønnere, så vil Vejdirektoratet i 2021 sætte hastigheden på Djurslandsmotorvejen op til 130 km/t på de 12 km mellem Lisbjerg og Løgten.

For at bilisterne kan spare højst et minut, skal naboerne nu belastes med ekstra støj og forurening, mens klimaet skal belastes med 40 procent ekstra CO2. Samtidig vil luftforureningen stige, f.eks. øges bilernes NOx-forurening med 50 procent, når hastigheden øges fra 110 til 130 km/t. NOx er en gas, der giver syreregn, danner smog m.m.


Samtidig kan det ikke være rigtigt, at vi i 2020 skal øge klimabelastningen fra en motorvej, hvor gevinsten er så minimal, samtidig med, at et stort flertal i Folketinget har vedtaget, at vi skal reducere CO2-udledningerne væsentligt.


Og der er mange århusianere, som bliver generet, både i Lystrup, i Hjortshøj og i de nye bebyggelser i bl.a. Skejby og Nye. En del er allerede generet af støjen fra motorvejen, og med den højere hastighed bliver det værre.

Det er synd og skam, at både de eksisterende beboere og de gode ideer om at udbygge Aarhus langs letbanen nu skal generes af ekstra larm og forurening fra motorvejen. Samtidig kan det ikke være rigtigt, at vi i 2020 skal øge klimabelastningen fra en motorvej, hvor gevinsten er så minimal, samtidig med, at et stort flertal i Folketinget har vedtaget, at vi skal reducere CO2-udledningerne væsentligt.

Derfor opfordrer vi til, at Vejdirektoratet straks stopper planerne om at øge hastigheden på Djurslandsmotorvejen. Vi håber, at mange allerede her i december vil støtte op om at få stoppet planerne, konkret ved at skrive under på en fælles henvendelse på www.skrivunder.dk "Nej til mere larrm…".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce