Annonce
forside

Stop tyven: Butiksindehaver løb seriesvindler op og tog sine ure tilbage

Guldsmed Norup i Sct. Mathias Gade havde onsdag besøg af en tyv - men han slap ikke derfra helt som han nok havde håbet. Foto: Andreas Søndergaard

"Stop tyven!" råbte butiksindehaver Helle Norup, mens hun onsdag løb igennem Sct. Mathias Gade for at indhente den mand, som netop var stukket af sted med to dyre ure. Til sidst fik hun fat på ham.

VIBORG: Helle Norup var heldigvis i bedre form, end den mand, hun jagtede, da en opsigtsvækkende scene onsdag udspillede sig i Sct. Mathias Gade i Viborg.

Kort tid forinden havde den 29-årige mand været forbi Guldsmed Norup, som Helle Norup ejer sammen med sin bror, Keld Norup. Manden havde været i butikken tidligere, og nu var han vendt tilbage for at se på nogle meget dyre ure, fortæller hun.

Personalet havde luret lidt på ham, for han havde virket som en, der havde travlt med at kigge rundt efter overvågningskameraer, mens han fortalte historier om, at han havde solgt sin lejlighed i Aarhus, og at han havde vundet en masse penge i poker.

Helle Norup stod og ekspederede en anden kunde ikke langt fra ham, da han pludselig vendte sig om og var på vej ud ad døren med de to dyre ure, som han havde været at kigge på.

- Og så var jeg efter ham, fortæller Helle Norup.

Igennem gågaden råbte butiksindehaveren "Stop tyven!" mens hun jagtede ham efter bedste evne.

- Der var faktisk mange, som forsøgte at gå ind foran ham, men han var en ret stor kleppert, og så er det sin sag at stoppe en mand, der løber så hurtigt, som han kan, konstaterer hun.

Annonce

Bliver sur

Hvad tyven måske havde i power, manglede han i udholdenhed. Helle Norup fik løbet ham træt, og under Preislers Plads begyndte han at sænke tempoet tilpas meget.

- Han kunne ikke blive ved med at løbe, men der var ikke rigtig andre til stede, så jeg turde ikke gå helt hen til ham. Jeg gik cirka 10 meter bag ham, og henne ved Domino's Pizza så jeg nogle unge fyre, som jeg spurgte, om ikke de vil komme og hjælpe mig. Det gjorde de, og så stoppede han mere eller mindre op, og jeg fik urene tilbage, da jeg spurgte efter dem. Vi blev ved med at gå efter ham, og til sidst kunne han ikke rigtig komme længere på grund af et jerngitter. Der kom en anden pige, som jeg bad om at ringe til politiet, da jeg ikke havde min egen telefon, og de kom så efter lidt tid, beretter Helle Norup, som er dybt taknemmelig for al den hjælp, hun fik under sin jagt.

- Det var specielt at stå med en, som lige har stjålet for rigtig mange penge hos en. Han sagde ikke ret meget, mens vi ventede. Han ærgrede sig nok bare over, hvad han havde gjort. Jeg kunne heller ikke lade være med at have lidt ondt af ham, jeg forestiller mig, at han mangler penge og står i en træls situation. Han gjorde det vel ikke bare for sjov.

Har du prøvet det her før?

- Jeg har da taget nogen i butikstyveri før, men jeg har ikke fræset efter en igennem byen, nej. Man bliver faktisk sur, når nogen stjæler. Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg havde modet til at løbe efter en tyv, men det kom til mig, siger Helle Norup, der altså kunne vende triumferende tilbage til sin butik med to ure og en noget anderledes oplevelse.

Ifølge politiet er tyven en 29-årig mand, som ikke kommer fra lokalområdet. De to ure havde en samlet værdi på 87.000 kroner, oplyser ordensmagten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce