Annonce
Aarhus

Stopper operationer og sender 80 ansatte hjem: Mølholm afleverer respiratorer til sygehusenes kamp mod coronavirus

Her er en af de respiratorer, som Privathospitalet Mølholm fredag afleverer til de offentlige sygehuse, hvor de mandag er klar til brug. Ved siden af cheflæge Thorbjørn Sommer. Foto: Mette Mørk
Fra fredag opererer Privathospitalet Mølholm ikke længere i fuld narkose. Dets udstyr skal fra mandag bruges på landets offentlige sygehuse og kan betyde forskellen på liv og død for smittede med coronavirus.
Annonce

Vejle/Aarhus: Privathospitalet Mølholm hjælper også til i kampen mod den verdensomspændende coronavirus.

Fredag lukker det ned for alle operationer, hvor patienten skal i fuld narkose. Det gælder både for hospitalet i Vejle og Aarhus.

Begge råder over udstyr, som skal bruges til at bekæmpe sygdommen, hvis landets offentlige sygehuse ender med ikke at have nok. Helt konkret stiller privathospitalet 9 respiratorer til rådighed.

- Det er en meget speciel situation, som ingen af os har stået i før. Men myndighederne følger en beredskabsplan, og i den indgår et påbud til privathospitalerne om at lukke delvist ned for at bidrage med udstyr. Vi bidrager med 9 respiratorer, og jeg ved, at vores personale også rigtig gerne hjælper til, siger cheflæge på Privathospitalet Mølholm Thorbjørn Sommer.

Coronavirussen har og skal have topprioritet, og vi bidrager med glæde med, hvad vi har af udstyr, personale og værnemidler. Der er tale om en samfundsopgave, selvom jeg ligesom mange andre godt kan være bekymret for virksomheden efter krisen.

Thorbjørn Sommer, cheflæge på Privathospitalet Mølholm

Annonce

80 ansatte sendt hjem

Påbuddet fra Sundhedsstyrelsen betyder, at 17 privathospitaler landet over fordelt på 30 matrikler fra fredag ikke længere opererer som normalt.

Alle planlagte operationer i fuld narkose er dermed aflyst for en endnu ukendt periode.

Samlet set kan hospitalerne mønstre omkring 80 apparater, som kan betyde forskellen på liv og død for coronasyge patienter.

Respiratorerne bliver sendt ud til sygehusene og er efter planen klar til brug fra mandag.

Omkring 80 medarbejdere på Privathospitalet Mølholm er sendt hjem. De resterende læger og sygeplejersker går fortsat på arbejde på blandt andet Brummersvej i Vejle, da diverse undersøgelser og operationer i lokal bedøvelse indtil videre fortsætter.

Annonce

Topprioritet og samfundsopgave

Cheflægen har været klar til beskeden, der dog er faldet tidligere, end han havde regnet med. Seneste tal melder, at 87 danskere er indlagt på intensiv, og sygehusene råder ifølge myndighedernes tidligere udmeldinger over knap 800 apparater, der kan hjælpe patienterne med at trække vejret.

- Det er umiddelbart tidligt at bede os om at stoppe vores aktivitet. Det er absolut ikke ment som en kritik. For når det kommer til den her sygdom, så kan man umiddelbart kun reagere for sent, mener Thorbjørn Sommer.

- Coronavirussen har og skal have topprioritet, og vi bidrager med glæde med, hvad vi har af udstyr, personale og værnemidler. Der er tale om en samfundsopgave, selvom jeg ligesom mange andre godt kan være bekymret for virksomheden efter krisen, tilføjer han.

Foto: Mette Mørk

Omkring 80 medarbejdere på Privathospitalet Mølholm er sendt hjem. De resterende læger og sygeplejersker går fortsat på arbejde på blandt andet Brummersvej i Vejle, da diverse undersøgelser og operationer i lokal bedøvelse indtil videre fortsætter. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce