Annonce
Kultur

Stor, ægte kærlighed til rockmusikken

<p>Nataja Lachmi på 16 år og hendes tvillingesøstre, Noa Lachmi og Naomi Lachmi på 18, har spillet sammen i 10 år. De deler en passion for rockmusik, som de udtrykker i deres band Velvet Volume. Foto: Flemming Krogh</p>

Det har været et hæsblæsende efterår for den unge rocktrio, Velvet Volume, der med tre optrædener på landsdækkende TV og en plads på næste års NorthSide festival med ét kom på alles læber.

Annonce

»Alt det, der sker nu, giver god mening for os, selv om det selvfølgelig også kan være overvældende. Det passer meget godt ind i den proces, vi har været inde i de seneste tre år som Velvet Volume, så det er mega-fedt,« siger Noa Lachmi glad og selvsikker, da avisen møder bandet i deres agents lokaler på Vester Allé.

2015 har været et fantastisk år for Noa (tv), Nataja og Naomi, der for alvor er brudt igennem med deres band Velvet Volume. Foto: Flemming Krogh

Aftalen er klemt ind mellem generel juletravlhed og eksamensstress, for selv om musikerkarrieren har taget fart, skal hverdagen på Aarhus Katedralskole stadig passes. En balancegang der kræver meget planlægning, afslører de tre unge kvinder - »men vi klarer den,« siger de med store smil.

Velvet Volume

  • I 2013 spillede Velvet Volume sit første festivaljob på Grim Festival i Brabrand.
  • I 2014 blev de inviteret med på The Blue Vans danmarksturné. Efterfølgende har de to bands indspillet sangen »Better Together«.
  • I 2015 indspillede de numrene »I Think I Need You« og »Runnin? Wild« i Antfarm studiet i Åbyhøj.
  • I 2015 optrådte de igen på Grim Festival.
  • 5. oktober optrådte de til showet Kronprinsparrets Priser 2015.
  • 3. december optrådte de til Gaffa Awardshow på Bremen i København, efterfulgt af TV-showet »P6 Beat Rocker Koncerthuset« 5. december.
  • Derudover har de givet deres første koncert som hovednavn på Idealbar på Vega i København og opvarmet for Raveonettes på Voxhall i Aarhus.

Trioens trommeslager Nataja går i 1. g, mens hendes to storesøstre, Noa, guitar/sang, og Naomi, bas/sang, er 3. g'ere.

De tre søstre er vokset op i en lejlighed i nordbyen, sammen med far og mor, der er guldsmed og folkeskolelærer.

Og her bor de stadig.

»Vi har boet i den samme lejlighed hele vores liv,« griner de.

»Men i al den tid har vi kun fået to klager. Og det skal siges, at i de første syv-otte år øvede vi derhjemme. Vi har haft nogle meget tålmodige naboer, som synes, at det er sjovt at følge med i vores udvikling, fordi de kan huske, hvordan det startede,« siger Noa Lachmi.

Annonce

Barndomshjem med musik

Trekløveret er vokset op med musik - masser af musik. Deres far har altid haft en stor pladesamling, så der blev lyttet til lidt af hvert, men det var rockmusikken, der bed sig mest fast.

»Den fangede os. Det var virkelig der, interessen lå. De idoler, vi havde dengang, som Jimi Hendrix og Stones, er faktisk meget de samme som i dag. Så meget af vores inspiration og musiklyst kommer derfra. Vi har bare en stor, ægte, indre kærlighed til rockmusikken,« fortæller Noa Lachmi.

Søstrene blev i en tidlig alder præsenteret for instrumenter.

Nataja og Naomi lagde ud med klaver. Men de har også været omkring kor og blokfløjte. Siden skiftede Nataja tangenterne ud til fordel for et trommesæt, mens Noa begyndte at spille spansk guitar.

»Da jeg fik mit trommesæt, gav det meget god mening, at vi skulle danne en trio. Og så var det bare rockmusikken, som vi forelskede os i,« siger Nataja Lachmi og tilføjer, at de heller ikke rigtig havde lyst til at spille i andre konstellationer.

»Det er vildt svært at spille med andre, for andre har ikke den samme fælles føling med musikken, som vi tre har,« forklarer hun.

»Fordi vi alle tre er selvlærte, har vi den samme forståelse, hvorimod det kan være svært at forstå andre, fordi vi ikke kan noder,« uddyber Naomi Lachmi.

Annonce

Debut på Train

På N. Kochs Skole var der også plads til musikalsk udfoldelse. Søstrenes første offentlige koncert sammen var til en skolekoncert på Train, hvor de som 10- og 12-årige spillede de to Jimi Hendrix numre »Crosstown Traffic« og »Purple Haze«.

»Det var på skolen, at vi fik vores første publikum blandt forældre og lærere. De følger os stadig og har altid støttet os rigtig meget og opfordret os til blive ved med at spille. De tog det meget seriøst, selv om vi i starten ikke var ret gamle. Det har betydet rigtig meget, at der var nogle, der troede på os,« siger Naomi Lachmi.

»Der vil altid være en lærer, der griner lidt, når man siger, at man gerne vil være rockstjerne,« siger Noa Lachmi.

»Men generelt har vi oplevet en stor opbakning, og her tre år efter, at vi er gået ud, giver de os stadig lov til at have øvelokale på skolen. Det er virkelig fedt,« siger Naomi Lachmi.

Annonce

Skrev til festivaler

Debuten under navnet Velvet Volume fik de på Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand i 2013.

Et job, de selv havde stablet på benene ved at skrive til alle landets festivaler med en demo.

»Jeg skrev til dem for at høre, om vi ikke måtte komme og spille. Jeg vidste slet ikke noget om musikbranchen på det tidspunkt. De optagelser, vi sendte med, var også rimelig skod. Men et halvt år senere skrev Den Grimmeste, om vi ikke ville komme og spille lørdag formiddag kl. 12,« fortæller Noa Lachmi med begejstring.

»Der var ingen, der tog os seriøst. Vi kom med vores mor som manager og en plasticpose med ledninger i. Men det gik rigtig godt, og det var vildt sjovt. Det satte gang i en hel masse efterfølgende,« fortsætter hun.

De tre unge kvinder ser først og fremmest sig selv som musikere. Deres køn spiller ingen rolle, mener de. Det er mere noget, omgivelserne har fokuseret på.

»Det var først, da vi kom ud at spille, at det gik op for os, at der måske var noget her, som var anderledes, fordi vi var piger. Det havde vi ikke tænkt over før, fordi det var helt naturligt for os at spille sammen. Det er en meget mandsdomineret branche, især inden for rockmusik, så der skulle lige noget overbevisning til,« siger Noa Lachmi.

»Det har aldrig været et mål for os at komme med et feministisk budskab. Det er musikken der skal være i centrum,« siger Naomi Lachmi, mens hendes søstre nikker samstemmende.

»Men vi vil gerne være med til at vise unge piger, at der ikke er noget forkert i f.eks. at spille trommer, det er helt ok. Det behøver ikke være så stereotypt,« siger Noa Lachmi.

Annonce

Tigerspring

I august spillede de igen på Grim Festival og på københavnerfestivalen Uhørt, der præsenterer ny musik. Siden da har deres musikalske karriere været i konstant bevægelse.

»Det gav os nogle vanvittige anmeldelser, og så begyndte der for alvor at ske noget,« siger Noa Lachmi smilende

Bandet udgav en dobbeltsingle, som de fik god respons på.

I oktober spillede de til kronprinsparrets prisshow på live-TV i den bedste sendetid, hvor de også fik lejlighed til at snakke musik med kronprins Frederik.

Efterfølgende spillede de til Gaffas prisuddelingsshow, som også blev vist på TV, og for nylig medvirkede de i TV-showet »P6 Beat Rocker Koncerthuset«, hvor publikum i salen takkede for trioens musikalske energiudladning med stående bifald.

»Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg har været så lykkelig, mens jeg har spillet. Det var så fantastisk,« siger Noa Lachmi.

»Der sker så meget lige nu. Det bliver hele tiden en lille smule større, og det gør, at vi måske ikke lægger så meget mærke til, hvor stort det egentlig er, det, vi laver lige nu - vi skal spille på Northside til sommer, det er jo helt vildt for os,« siger Naomi Lachmi.

I 2016 venter endnu en dobbeltsingle-udgivelse. I løbet af foråret går trioen igen i Antfarm Studiet for at indspille nogle nye numre. Der er booket koncerter på flere af sommerens festivaler og på den private front kan Naomi og Noa glæde sig til at blive studenter, så de kan koncentrere sig fuldt ud om Velvet Volume.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce