Annonce
Aarhus

Stor Aarhus-attraktion åbner fredag: Ny omgang med Den Uendelige Bro

Frømændene sætter endnu et fag på Den Uendelige Bro, som her er fotograferet mod syd ned mod Ballehage. Den populære bros cirkel er fuldendt fredag, så publikum kan ”gå på vandet” igen ved Varna. Dronefoto: Axel Schütt
En af Aarhus’ største gratis attraktioner, Den Uendelige Bro, lader hånt om coronakrisen, og broens store publikum kan fredag igen ”gå på” Aarhus Bugtens vande.

AARHUS: Frømænd går torsdag i vandet ved Varna for at fuldende Den Uendelige Bro, der står sæsonklar for publikum fredag middag.

De seneste dage har massevis af århusianere benyttet sig af det gode vejr til i coronatiderne at få frisk, vindstille luft ved stranden, i Dyrehaven og i skovene omkring Aarhus.

Selv om udenlandske turister i disse dage er bandlyst i Danmark, Østjylland og Aarhus, skal åbningen af den cirkelformede bro nok trække folk til. Den enkle konstruktion tænkt ud i Aarhus Bugtens vande er et af de mest populære, gratis udflugtsmål overhovedet i byen – og bliver da også i høje toner rost på adskillige turistsider lige fra CNN til engelske storaviser.

- For os er det skønt med det vindstille vejr og masser af solskin. Så er der noget ved at være frømand. Vi er færdige fredag, og folk vil kunne gå ud på broen ved middagstid, fortæller frømændene fra firmet NBC Marine.

I øvrigt er broens bredde godt og vel to meter, så folk på træbroen godt kan passere hinanden – hvis de i disse coronatider tager hensyn til hinanden.

Frømændene har de seneste dage banket stålstolperne ned i sandet ud for stranden og kørt træstykkerne ud i Den Uendelige Bros cirkel, som efter at have været i vinterhi siden november, nu bliver rund og samlet igen.

Det samme arbejde står NBC Marine i øvrigt også for ved Ajstrup og Moesgård Strande, hvor de store broer også står klar fredag.

Frømændene - her uden undervandsmundering - har den seneste uge haft perfekt vejr at arbejde i ved Varna, og det glæder dem med det stille vand og den høje sol. Så alt med broens opsætning er forløbet perfekt. Foto: Axel Schütt

Dejligt levn fra Sculpture by the Sea

Den Uendelige Bro er et skønt og populært levn fra udstillingen Sculpture by the Sea, som var en af de største kulturelle udstillinger nogensinde i Aarhus, men som kunstmuseet Aros ikke længere fandt plads til.

Broen var dog så populær blandt strandudstillingens værker, at Aarhus Byråd i 2017 besluttede, at den skulle stilles permanent op ved Varna, og den beslutning har altså ikke bare århusianerne men også turisterne taget til sig.

Det er de århusianske arkitekter Johan Gjøde og Niels Povlsgaard, som har udtænkt broen, som altså er et af de mest fotograferede motiver i Aarhus, mens rigtig mange også dagligt blot tager den cirkelformede tur rundt på broen – eller nyder en frokostkurv med rundtenom'er siddende ude i vandet på kanten af broen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce