Annonce
Aarhus

Stor aktivitet på Vilhelmsborg: Tredje ridehal på vej

Direktør Casper Cassøe og formanden for Aarhus Rideklub, Julie Allen, ved de to nuværende haller. Foto: Axel Schütt
Flere forbedringer ved det gamle gods, og nu er hunde også rykket ind.
Annonce

AARHUS: Der er meget i gang på Vilhelmsborg, det gamle gods mellem Beder og Mårslet. En ny, stor ridehal er på vej, to af godsets gamle bygninger skal have nyt tag, der kommer ny belysning på stier, veje og gårdsplads, og så er der flere hunde på vej til området.

Alt det sker midt i coronatiden, hvor driftsselskabet bag Vilhemsborg og Dansk Varmblod ellers har været ramt af aflysninger på grund af virussen.

I forvejen er der to ridehaller på Vilhelmsborg, men der er behov for endnu en. I næste uge begynder udgravningen til den nye ridehal, der bliver på 1200 kvadratmeter ligesom de to nuværende.

- Der er 100 heste opstaldet dagligt på Vilhelmsborg og stor aktivitet, så brugerne har undertiden været presset på pladsen, og det har været et ønske i flere år at få den nye hal. Det er virkelig godt for os, at den kommer nu, siger direktør på Vilhelmsborg, Casper Cassøe, der er direktør for det driftsselskab, som står for den daglige drift.

Vilhelmsborg

Vilhelmsborg er et gammelt gods, som ejes af Aarhus Kommune. Hovedbygningen er opført 1842-44 i klassicistisk stil ved Ferdinand Thielemann.

Aarhus Kommune ejer arealerne omkring Vilhelmsborg og de oprindelige bygninger, og foreningen Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg har en brugeraftale med kommunen.
Formand for foreningen er Lasse Langfeldt, der er sat ind af Aarhus Byråd.
Casper Cassøe er direktør for det driftsselskab, som står for den daglige drift.
Til stede på området er foreningerne Dansk Varmblod, Aarhus Rideklub, Dansk-Islandskhesteforening, Hippologisk Selskab og nu også Dansk Kennelklub.

Annonce

Tre millioner skaffet

Hallen koster tre millioner kroner, og de penge er skaffet ved, at Vilhelmsborg selv betalt en million kroner, Kustosfonden fra et tidligere selskab med hesteforsikring giver en million kroner. Den sidste million kommer med en tredjedel fra den tidligere berider Nis Valdemar Hansens Mindefond, Aarhus Ridefond og Aarhus Rideklub.

- Hallen skal står klar til oktober, siger Casper Cassøe.

Tagene er allerede skiftet på et par af bygningerne. Og nu er turen kommet til to andre bygninger: inspektørboligen og herskabsstalden.

- Det er meget gamle tage, og de trænger virkelig til at blive fornyet. Aarhus Kommune, som ejer bygningerne, står for den del af arbejdet, som bliver sat i gang nu på grund af coronakrisen, siger Casper Cassøe.

Annonce

Mange aflysninger

Han og brugerne kan også glæde sig over, at belysningen bliver udskiftet.

Med penge fra Aarhus Kommunes genopretningspulje er der allerede i efteråret sat led-lys op indendørs, og nu er turen kommet til gårdsplads, veje og stier.

- Det vil også gavne de mange mennesker, som går tur i området, siger Casper Cassøe.

Også de offentlige toiletter i vognporten bliver sat i stand.

- Vi er glade for at kunne sætte alt dette i gang til trods for, at vi bløder på økonomien på grund af aflysninger. Hundedagene, et kæmpe stævne i pinsen, er aflyst. Et andet stort hundearrangement, der tidligere har foregået på Rosenholm, er også droppet. Og så er både et stævne og en lejr med islænderheste blevet aflyst.

Dette hus, der også rummer Restaurant Mejeriet, skal have nyt tag. Foto: Axel Schütt
Annonce

Hest og hund

Flere hunde kommer på Vilhelmsborg for eftertiden.

Dansk Kennelklubs Jyllands-afdeling har fået kontor på Vilhelmsborg og laver uddannelser for Aarhus og omegn.

- Vi er i færd med at hegne et område ind, så de kan træne der, siger Casper Cassøe.

Kan heste og hunde forenes?

- Ja, groft sagt har alle med hest også en hund, så de fungerer fint sammen, siger Casper Cassøe.

Den nye hal skal bygges til venstre for den øverste af de to haller - der, hvor jorden danner firkanter. Foto: Axel Schütt
Der kommer nyt lys langs stierne og her mellem de to nuværende haller. Foto: Hans Petersen
Der er stor aktivitet på Vilhelmsborg, her et stævne i sommeren 2019. Foto: Hans Petersen
Omgivelserne på Vilhelmsborg er hyggelige. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce