Annonce
Aarhus

Stor attraktion pilles ned: Den Uendelige Bro når sit endeligt - men bare rolig

Frømand i sving med at tage Den Uendelige Bro ned. Vejret har i løbet af ugen været perfekt til den opgave med en blikstille bugt. Foto: Ravn
Frømænd har de seneste dage haft travl ved Varna, hvor byens mest populære bro sendes på vinterferie.

AARHUS: En af de største attraktioner og store udflugtsmål, Den uendelige Bro ved Varna, har nået sit endeligt. Foreløbig.

Frømænd fra NBC Marine, der vedligeholder flere af bugtbroerne i Aarhus Kommune, har siden tirsdag været i fuld sving med at pille det store runde og folkelige tilløbsstykke ned.

- Vi bliver færdige fredag. Vejret har i den grad været med os. At der næsten ingen vind har været i denne uge, betyder vi har taget den halve tid om arbejdet, siger en af frømændene.

Den Uendelige Bro er dermed klar til sit vinterhi. Stålstolperne og træbroen køres væk på et af kommunens lagre. Men fortvivl ikke. Til april næste år vender frømændene tilbage og bygger den populære bro op igen.

Til april næste år biver broen ved Varna bygget op igen. Nu skal den populære attraktion overvintre på lager. Foto: Jens Thaysen

Broen udslettede de ikke

Den Uendelige Bro så dagens lys i 2015 under den mest populære kunstudstilling nogensinde i Aarhus, Sculpture by the Sea, som, kunstmuseet Aros senere besluttede at udslette. Den Uendelige Bro er det dog ikke lykkedes at få væk fra havets overflade, og godt for det vil mange turister og århusianere sige.

Den simple idé og tanke bag det cirkelformede stykke brugskunst er i den grad blevet taget til sig. Mange bliver også gift, ligesom den østerlandske tradition med familie- og bryllupsbilleder også er blevet et stort hit på træbrædderne.

Fra april til november valfarter masser af mennesker til broen hver eneste dag, og for mange er den blevet et lille fyrtårn og varemærke for Aarhus. Byrådet besluttede i 2017, at Den Uendelige Bro skal bestå - og sættes op i simmersæsonen hvert år.

De århusianske arkitekter Johan Gjøde og Niels Povlsgaard har udtænkt broen og står bag, hvilket har givet dem anerkendelse rundt om i verden.

Med Aarhus og havnen i baggrunden har der også været tid til en pause i ny og næ for frømændene, der har pillet Den Uendelige Bro ned. Foto: Ravn
Kigget fra Den Uendelige Bro bjergtager mange. Både turisten med kameraet og århusianere på tur. Det 360 graders kig ude i bugten tiltaler mange. Foto: Ravn
Så er det slut for i år. Den Uendelige Bro vender tilbage næste år, når foråret melder sig. Foto: Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce