Annonce
Aarhus

Stor butik på vej: Bahne rykker ind i Regina-bygningen

Nu er der kun et lejemål til butikker tilbage i Regina-bygningen, der også rummer renoverede lejligheder. Foto: Michael Svenningsen

Til oktober åbner Bahne en 700 kvadratmeter stor butik. Medarbejdere søges, og Bahne i Bruuns Galleri bevares.

AARHUS: Den ombyggede og moderniserede Regina-bygning på hjørnet af Søndergade og Sønder allé i Aarhus er snart fyldt op med butikker. Nyeste skud på stammen er Bahne, der rykker ind i oktober.

- Vi håber at kunne åbne 10. 10. kl. 10, siger administrerende direktør Jacob Bahne, der oplyser, at Bahne bevarer sin butik i Bruuns Galleri, så Aarhus får to Bahne-butikker.

I Regina-bygningen mangler nu kun én forretning at blive udlejet.

- Vi forhandler med en lejer og venter, at aftalen snart går i orden, siger Jesper Damborg, direktør i Capital Investment, der står bag ombygningen.

Lige nu er fitness-kæden Repeat ved at gøre lokaler klar til sit første center i Aarhus. Det sker i den tidligere Sparnord og i den gamle biografsal til Regina.

Paw Sko og Kaufmann herretøj har fået deres forretninger moderniseret og har åbnet i de nye omgivelser.

Arkadegartneren Poul Kristensen fortsætter også.

Annonce

Regina-bygningen


  • Regina-bygningen har i sin 97-årige historie blandt andet rummet biograf med 939 sæder, et hotel, en restaurant samt siden 1984 en arkade.
  • I 2015 købte Capital Investment bygningen af murermester Hans Lorenzen for 275 millioner kroner. Huset ændres til lejligheder med butikker i gadeplan.
  • Kaufmann har haft adresse i stueetagen siden opførelsen i 1921.

To byer med mere end én

Bahne har lige nu 19 forretninger i Danmark. Udover Aarhus, har de butikker i Horsens, Esbjerg, Frederiksberg, Holbæk, Næstved, Slagelse, Aalborg, Fields og Fisketorvet i København, Hellerup, Kalundborg, Odense, Sønderborg, Hjørring, Lyngby, Roskilde og Vejle.

I to andre byer har de mere end én: I Aalborg og i København. I hovedstadsområdet - inklusive Hellerup og Lyngby - ligger der i alt fire Bahne-butikker.

Den nye butik i Regina-bygningen bliver på 700 kvadratmeter.

Den første Bahne-butik blev åbnet i 1965 i Slagelse af ægteparret Ellen og Jørgen Bahne Sørensen. Nu har 500 medarbejdere job hos Bahne, der også driver webshoppen bahne.dk. Forretningerne sælger design, boliginteriør, isenkram, tøj, accessories og sko til kvinder.

Virksomheden har for nylig lukket alle forretninger med børnetøj for at udvide universet af modetøj og accessories.

For tiden har forretningen opslag om job i den kommende Aarhus-butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce