x
Annonce
Aarhus

Stor butik på vej: Bahne rykker ind i Regina-bygningen

Nu er der kun et lejemål til butikker tilbage i Regina-bygningen, der også rummer renoverede lejligheder. Foto: Michael Svenningsen

Til oktober åbner Bahne en 700 kvadratmeter stor butik. Medarbejdere søges, og Bahne i Bruuns Galleri bevares.

AARHUS: Den ombyggede og moderniserede Regina-bygning på hjørnet af Søndergade og Sønder allé i Aarhus er snart fyldt op med butikker. Nyeste skud på stammen er Bahne, der rykker ind i oktober.

- Vi håber at kunne åbne 10. 10. kl. 10, siger administrerende direktør Jacob Bahne, der oplyser, at Bahne bevarer sin butik i Bruuns Galleri, så Aarhus får to Bahne-butikker.

I Regina-bygningen mangler nu kun én forretning at blive udlejet.

- Vi forhandler med en lejer og venter, at aftalen snart går i orden, siger Jesper Damborg, direktør i Capital Investment, der står bag ombygningen.

Lige nu er fitness-kæden Repeat ved at gøre lokaler klar til sit første center i Aarhus. Det sker i den tidligere Sparnord og i den gamle biografsal til Regina.

Paw Sko og Kaufmann herretøj har fået deres forretninger moderniseret og har åbnet i de nye omgivelser.

Arkadegartneren Poul Kristensen fortsætter også.

Annonce

Regina-bygningen


  • Regina-bygningen har i sin 97-årige historie blandt andet rummet biograf med 939 sæder, et hotel, en restaurant samt siden 1984 en arkade.
  • I 2015 købte Capital Investment bygningen af murermester Hans Lorenzen for 275 millioner kroner. Huset ændres til lejligheder med butikker i gadeplan.
  • Kaufmann har haft adresse i stueetagen siden opførelsen i 1921.

To byer med mere end én

Bahne har lige nu 19 forretninger i Danmark. Udover Aarhus, har de butikker i Horsens, Esbjerg, Frederiksberg, Holbæk, Næstved, Slagelse, Aalborg, Fields og Fisketorvet i København, Hellerup, Kalundborg, Odense, Sønderborg, Hjørring, Lyngby, Roskilde og Vejle.

I to andre byer har de mere end én: I Aalborg og i København. I hovedstadsområdet - inklusive Hellerup og Lyngby - ligger der i alt fire Bahne-butikker.

Den nye butik i Regina-bygningen bliver på 700 kvadratmeter.

Den første Bahne-butik blev åbnet i 1965 i Slagelse af ægteparret Ellen og Jørgen Bahne Sørensen. Nu har 500 medarbejdere job hos Bahne, der også driver webshoppen bahne.dk. Forretningerne sælger design, boliginteriør, isenkram, tøj, accessories og sko til kvinder.

Virksomheden har for nylig lukket alle forretninger med børnetøj for at udvide universet af modetøj og accessories.

For tiden har forretningen opslag om job i den kommende Aarhus-butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce