Annonce
Erhverv

Stor dansk vingeproducent er solgt til GE for 11 milliarder

<p>Amerikanske General Electric har betalt 11,2 milliarder kroner for LM Wind Power. Arkivfoto. Scanpix/Morten Germund</p>

LM Wind Power er solgt til amerikanske General Electric i milliardhandel, som ventes på plads i 2017.

Lunderskov. Danske LM Group Holding har solgt sin vinddivision, LM Wind Power Holding, der er verdens største uafhængige producent af vindmøllevinger, til amerikanske General Electric.
Annonce
Det oplyser LM Group Holding i en pressemeddelelse.
Handlen indbringer de nuværende ejere af vingeproducenten, den europæiske kapitalfond Doughty Hanson, 1,5 milliarder euro - eller knap 11,2 milliarder kroner. Den ventes gennemført i løbet af første halvår af 2017.
Ejerne har takket ja til en købspris, der svarer til 8,3 gange det estimerede driftsresultat for virksomheden for næste år, og salget giver god mening, siger topchef Marc de Jong.
- Tilbuddet fra GE giver tydelig kommerciel mening for væksten af LM Wind Power, og vi er begejstrede for udsigten til at have en global leder som ejer, siger Marc de Jong, administrerende direktør hos LM Wind Power.
Salget betyder stabilitet, synlighed og styrke til at vokse, siger han.
I første halvår 2016 leverede LM Wind Power en omsætning på 3,65 milliarder kroner - mens driftsresultatet blev 646,8 millioner kroner. Det svarer til en vækst på henholdsvis 40 procent og 81 procent på de to poster.
LM Wind Power hed tidligere LM Glasfiber og blev grundlagt i Danmark i 1940.
Virksomheden producerede oprindeligt træmøbler under navnet Lunderskov Møbelfabrik, men bevægede sig med tiden ind på et helt andet område med produktionen af vindmøllevinger af glasfiber.
Kapitalfonden Doughty Hanson overtog virksomheden i 2001.
LM Wind Power har i dag over 6500 ansatte i otte lande: USA, Canada, Kina, Indien, Brasilien, Spanien, Polen og Danmark.
Virksomheden har selv tidligere oplyst, at omkring hver femte vindmølle i verden har vinger fra LM Wind Power.
/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce