Annonce
Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Sølvmedaljevinderne Amalie Dideriksen og Julie Leth, sidstnævnte lokal århusianer, takkede med en tale på tirsdagens pressemøde. Foto: Mads Sejerøe Jørgensen/Team Danmark.
Der blev uddelt lidt af en check tirsdag, da Salling Fondene overrakte Team Danmark en donation på 50 millioner kroner. Pengene skal hjælpe danske atleter frem mod OL 2024. For de enkelte atleter betyder det eksempelvis, at man lettere kan leve en professionel tilværelse.

OL: Tirsdag kom der lidt mere ro på bagsmækken for håbefulde danske atleter, der drømme om at komme med til de allerstørste stævner.

For på Aarhus Internationale Sejlsportscenter offentliggjorde Team Danmark en stor donation fra Salling Fondene, der skal hjælpe landets bedste atleter frem mod de Olympiske Lege i 2024.

Med en samlet sum på 50 millioner kroner matcher donationen den, Salling Fondene gav Team Danmark tilbage i 2017 frem mod det netop afholdte OL - og da legene i Tokyo blev udskudt i et år, blev der endda givet en særbevilling yderligere 15 millioner.

Annonce

Et lille regnestykke viser altså, at Salling Fondene nu har doneret 190 millioner kroner til Team Danmark siden 2009. Men hvad betyder donationerne for de enkelte atleter?

Mulighed for at gå i detaljen

Blandt de atleter, der de kommende år vil nyde godt af de donerende kroner, er århusianske Simon Hansen. Den 23-årige sprinter løber til daglig i Aarhus 1900, og det er blandt andet detaljegraden i det daglige arbejde, der bliver berørt af donationen.

- I dagligdagen giver det os nogle muligheder for at gå mere i detaljen, med det vi har gjort det seneste års tid. Jeg løber på stafetholdet, og der er rigtig meget analyse der, så det giver os muligheden for at være lidt mere professionelle omkring det hele og sætte noget mere tid af til det, hvor penge forhåbentlig ikke bliver problemet i forhold til de ting, vi skal udarbejde der, fortæller Simon Hansen, der var med 4x100 meter holdet til OL.

Simon Hansen er to gange blevet dansk mester på 200 meter. Arkivfoto: Ole Nielsen.

Det er ikke ligefrem i alle sportsgrene, at det er muligt at være professionel, men lige netop her gør de donerende penge også en verden til forskel, da det giver atleterne mulighed for at komme meget tættere på den professionelle tilværelse.

- Vi kommer supertæt på. Der har tidligere været problemer med stafetprojektet med, at folk ikke rigtigt havde midlerne til at kunne være med, fordi de skulle sætte så meget tid af til det, så skulle de tage fri fra arbejde og så videre. Det blev lidt halvhjertet fra nogle, men det her betyder bare, at vi ikke kun fra forbundets side kan gå helhjertet ind i det, men at vi også rent individuelt kan gå all in på det, fordi vi faktisk har støtten til det nu, kommer det fra Simon Hansen.

Annonce

Træningslejre er vigtige

En del af den professionelle tilværelse er træningslejre, og det var blandt andet efter en træningslejr i landsholdsregi, at stafetholdet kvalificerede sig til OL. Simon Hansen påpeger dog, at der ikke har været helt så mange træningslejre, som stafetholdet kunne tænke sig.

- Jeg håber, vi kan få endnu flere landsholdsevents op at køre, så vi kan bruge endnu mere tid sammen, skabe et endnu bedre bånd til hinanden og få kigget på nogle af de ting, vi kan blive bedre til. Så jeg tror, noget af det som det her giver os, det er tid. Det giver os tid, og det giver os ressourcer, og det er supervigtigt, siger 23-årige Simon Hansen.

Salling Fondenes donationer

Salling Fondene har tidligere doneret følgende i enkelte donationer:

  • 20 millioner kroner frem mod OL 2012
  • 30 millioner kroner frem mod OL 2016
  • 50 millioner kroner frem mod OL 2020
  • 15 millioner kroner i særbevilling efter udskydelse af OL 2020
  • 50 millioner kroner frem mod OL 2024

Den holdning bakkes op af Lars Nielsen, der foruden at være cheftræner i Aarhus 1900 også er leder i Elitekraftcenter Vest.

- Dagligdagen skal fungere, men det at tage på træningslejr i to til tre uger, hvor man kan koble fra, og det handler om at træne ekstra meget, om at optimere restitution, om at træne under nogle optimale betingelser, måske sammen med nogle der er lige så gode eller bedre end dig selv, det flytter bare nogle ting rent mentalt og giver et afbræk i forhold til din dagligdag. Det giver noget afveksling, der gør at motivationen er højere, når du kommer hjem igen, end den var, da du tog afsted, fortæller Lars Nielsen.

Godt nok har Team Danmark nu doneret en stor pose penge på ny, men hvordan pengene skal fordeles mellem de danske forbund, er et spørgsmål der stadig skal besvares.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Frontalt sammenstød: Person kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce