Annonce
Byudvikling

Stor efterspørgsel på mindre boliger i Favrskov: 75 almene boliger på tegnebrættet i centrum af Hinnerup

Det nye etagebyggeri bliver placeret tæt på Storegade i Hinnerup, som byens handelsgade. Foto: Favrskov Kommune
Efterspørgslen på mindre og bynære boliger er stigende i Favrskov Kommune og derfor vil man opføre 75 lejligheder tæt på Hinnerups handelsgade.

HINNERUP: Efterspørgslen på lejligheder i Favrskov Kommune er stigende. Både yngre og ældre beboere i kommunen efterspørger mindre og bynære boliger og derfor har kommunen nu taget initiativ til at skabe 75 boliger i Hinnerup.

Her vil man lave et stort alment etagebyggeri i centrum af byen. Nærmere betegnet på arealet mellem Ådalsvej, Fredensgade og Østergade.

Området ligger tæt på Hinnerups handelsgade og er samtidig ikke rent langt fra Rønbæksøen.

Annonce

Oprindeligt var det tanken, at det store projekt skulle opføres i to etaper, men det er lykkedes Favrskov Kommune at overtage hele arealet hurtigere end forventet. Derfor arbejdes der nu på at aktivere hele det 4.500 m² store areal i én samlet etape.

- Ved at udføre hele projektet i én etape kan der spares udgifter i anlægsfasen. Det betyder, at det almene boligselskab, der skal opføre det nye byggeri, kan højne kvaliteten af det færdige byggeri. Det er vi i byrådet glade for, da vi vægter kvaliteten højt, når der opføres nye boligbyggerier i vores midtbyer, siger Erling Kvist Andersen (A), der er formand for Planudvalget i Favrskov Kommune.


Ved at udføre hele projektet i én etape kan der spares udgifter i anlægsfasen. Det betyder, at det almene boligselskab, der skal opføre det nye byggeri, kan højne kvaliteten af det færdige byggeri.

Erling Kvist Andersen


Ved at udføre byggeriet i én etape vil man også forstyrre omgivelserne i en mindre periode.

Det nye byggeri, der varierer fra to til fem etager, forventes at komme til at rumme ca. 75 lejligheder i varierende størrelser. Den nærmere tidsplan for nedrivning af de eksisterende boliger i området og opførelsen af det nye byggeri forventes klar i løbet af et par måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce