Annonce
Alarm 112

Stor færdselsaktion: 416 gik i fartfælden ved afkørsel på E45 - en del mistede kørekortet

I to dage tjekkede Tungvognscenter Syd last- og varebiler på blandt andet Ejer Bavnehøj-rastepladsen. Det førte 97 sigtelser med sig. I et sideløbende tjek gik 416 bilister i fartfælden på en strækning, hvor man kun måtte køre 50 km/t. Foto: Sydøstjyllands Politi
10 mistede kørekortet, og 67 fik et klip, da politiet tjekkede fart ved Ejer Bavnehøj i sidste uge. Flere end 200 kontroller af lastbiler og varevogne førte til 97 sigtelser i stor aktion.

Ejer Bavnehøj: 416 bilister. Så mange gik i fælden i forbindelse med en fartkontrol på E45 tæt ved Ejer Bavnehøj-afkørslen i dagene 28. og 29. september.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Max-hastigheden var ved tjekket sat ned til 50 km/t på strækningen. 10 bilister blev frakendt kørekortet, 67 fik et klip i kørekortet, mens de øvrige, der blev skrevet, fik bøder.

Annonce

Hastighedstjekket var en del af en endnu større kontrol af primært lastbiler og varevogne foretaget af Tungvognscenter Syd og en række samarbejdspartnere.

Politiet, Fødevarestyrelsen, Færdselsstyrelsen, Forsvaret med flere var i aktion i to dage på rastepladserne ved afkørslerne Ejer Bavnehøj og Ustrup V på den sønderjyske motorvej.

Mange chauffører sigtet

De flere end 200 kontroller førte over to dage til 97 sigtelser. 30 af dem var for fejl og mangler ved køretøjet, syv havde ikke betalt vejbenyttelsesafgift, syv manglede godstilladelse, mens 23 transporterede dyr i strid med reglerne.

En ukrainsk statsborger, der kørte for en polsk virksomhed, blev taget med en førerattest, som var udstedt til en anden virksomhed end den, som havde tilladelsen og var bruger af lastbilen. Det er ikke lovligt. I den sag var der heller ikke betalt vejbenyttelsesafgift. Bøden blev samlet 37.500 kroner, og lastbilen måtte blive holdende med hjullås til dagen efter, hvor der blev stillet nødvendig sikkerhed for beløbet.

Annonce

- Vejene bliver mere sikre

Nogle køretøjer kunne klare sig med et kort besøg, inden de fik lov at køre videre, andre måtte blive lidt længere for at gå igennem en længere kontrol og enkelte fik altså slet ikke lov til at køre videre, men endte deres kontrol med en hjullås, lyder det fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Tungvognscenter Syd

Varetager den operative kontrol af tunge køretøjer. Centrets arbejdsområde er primært varetagelse af den operative vejsidekontrol, der omhandler kontrol af lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejnettet.

Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

Tungvognscenter Syd har base i Sydøstjyllands Politi og dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.

- De store kontroller betyder, at et større antal tunge køretøjer bliver undersøgt for overholdelse af en række regelsæt, der hører under forskellige myndigheder. Det har en forebyggende effekt, samtidig med at vi får "ryddet ud" i nogle af dem, der ikke har styr på det og også får gjort vejene lidt mere sikre, siger vicepolitiinspektør Jesper Engelund, der er leder af Hunde- og Færdselscentret ved Sydøstjyllands Politi.

- Vi får gjort vejene med sikre med de store kontroller, siger Jesper Engelund fra Hunde- og Færdselscentret ved Sydøstjyllands Politi. Foto: Sydøstjyllands Politi
Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Alarm 112

Færdselsuheld i morges: 36-årig kvinde påkørte mandlig bilist

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

Annonce