x
Annonce
Aarhus

Stor forskel i Østjylland: Så meget stiger værdien af dit hus de kommende to år

Til Salg skilte bolig hussalg ejendomsmægler. Arkivfoto: Axel Schütt
Boligmarkedet i Østjylland fortsætter med at stige, viser ny prognose. Men der er stor forskel på hvor meget. Få overblikket her.

ØSTJYLLAND: Fra 108.000 kroner til 18.000 kroner. Det er forskellen mellem den største og mindste forventede prisstigning i postnumrene i Østjylland.

I 8000 Aarhus C kan man nemlig forvente, at ens bolig i løbet af de næste 12 måneder vil være næsten 108.524 kroner mere værd. Det viser en ny prognose fra boligportalen Bolighed.dk.

I Ørum Djurs derimod stiger boligerne også, men blot med 18.000 kroner, viser samme prognose.

- Mange danskere har lyst til at flytte i hus, og lave renter har gjort det muligt for flere at realisere drømmen. Lejlighederne er blevet så dyre i de store byer, at mange synes, at de får mere for pengene på husmarkedet, siger administrerende direktør for Bolighed, Christian Jaspers.

Annonce

Hvad med dit hus?

Bolighed.dk, som er ejet af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank, har også lavet en prognose for alle postnumre i Danmark, som du kan se her på kortet.

Hvis du vil se den forventede prisstigning for din egen bolig, kan du finde en prognose for de næste ved at søge på din egen adresse på bolighed.dk.

Top ti i Midtjylland

I 2020 fortsætter prisfesten for villaer og rækkehuse, og flere områder kommer med, viser prognosen, som blandt andet ser på de generelle konjunkturer og tal for beskæftigelsen. Pilen peger op for resten af året, og udviklingen ser ud til at fortsætte ind i 2021.

- Vi forventer ikke rentestigninger lige om hjørnet, og samtidig er der stadig lav arbejdsløshed. Det betyder, at den positive udvikling vil brede sig fra de store byer og ud i omegnskommunerne, siger Christian Jaspers.

Herunder kan du se listen over de 10 postnumre med største værdistigninger i Region Midtjylland de næste 12 måneder – alle centreret omkring Aarhus.

Ligesom vi har samlet prognosen for kommunerne.

Overblik over kommunerne

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce