Annonce
Aarhus

Stor fyringsrunde: Århusianske arkitekter fyrer hver 10. medarbejder

Schmidt Hammer Lassen har blandt andet slået stregerne til Dokk1 og har selv kontor på Hack Kampmanns Plads. Arkivfoto: Kim Haugaard
13 medarbejdere er blevet fyret fra kontoret i Aarhus.

AARHUS: En større sparerunde betyder, at den århusianske tegnestue Schmidt Hammer Lassen, har måttet fyre 20 af virksomhedens 180 medarbejdere. Det skriver Politiken.

Det er både arkitekter og administrative medarbejdere, der er blevet afskediget. 13 er således blevet fyret fra Aarhus-kontoret, mens syv er fyret fra kontoret i København.

Ærgerligt lyder det fra den adm. direktør.

- Det er ikke noget usædvanligt i vores branche, at vi tilpasser antallet af medarbejdere til de opgaver, vi har, men det er selvfølgelig altid superærgerligt, at man er nødt til at sige farvel til medarbejdere, siger Sanne Wall-Gremstrup til Politiken Byrum.

Schmidt Hammer Lassen står bag byggerier i Aarhus som Aros, Dokk1 og Bruuns Galleri, og blev sidste år solgt til den amerikanske design- og arkitektvirksomhed Perkins+Will.

Den adm. direktør ser den tidligere voldsomme vækst, som den primære årsag til nedgangen, da man ikke i samme grad har store opgaver i både ind- og udland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce