Annonce
Aarhus

Stor gruppe drenge begik røveri mod kiosk: Stak af med kontanter og cigaretter

Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem der søndag begik røveri i en kiosk i Lystrup. Foto: Axel Schütt

LYSTRUP: En kiosk på Bystævnet i Lystrup blev søndag klokken 17.32 udsat for røveri, da en gruppe på omkring otte drenge kom ind i butikken. Drengene afledte på skift ekspedienten på forskellig vis ved at bede om varer og bede om lov til at låne toilettet med mere.

På et tidspunkt fandt ekspedienten ud af, at drengene havde taget nogle cigaretter. Han forsøgte derfor at holde dem tilbage, men han blev i stedet skubbet væk.

Drengene forsvandt derefter ud af døren med cigaretter og nogle kontanter.

To af gerningsmændene beskrives som:

A

 • Østeuropæisk af udseende, lys hud.
 • Ca. 16-20 år.
 • Ca. 165- 175 cm høj, fedladen.
 • Sort, kort hår og let skægvækst.
 • Talte dansk.
 • Iført mørk dunjakke og sorte træningsbukser.

B

 • Østafrikansk af udseende, mørk hud.
 • Ca. 16-20 år.
 • Ca. 175-180 cm høj, spinkel.
 • Talte dansk.
 • Iført sort jakke og mørkt tøj.

Østjyllands Politi har en formodning om, hvem flere af gerningsmændene er og efterforsker nu sagen nærmere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce