Annonce
Aarhus

Stor hæder til Østjylland: Tre restauranter fik ny Michelin-pris

De tre østjyske restauranter, Moment, Molskroen og Hærværk, fik Michelin Guides nye pris for bæredygtig gastronomi, den grønne kløver. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Michelin Guide har indført ny pris for bæredygtighed. Det grønne kløver dryssede ned over de restauranter i Østjylland.

ØSTJYLLAND: Også Michelin Guide har sat fokus på bæredygtighed, biodiversitet og klimavenlighed.

Derfor uddelte guiden en ny pris, det grønne kløver, der hylder restauranter, som står for bæredygtig gastronomi.

Og dem viste der sig minsandten at være tre af i Østjylland.

Moment og Molskroen på Djursland og Hærværk i Aarhus.

Hos Moment, der er en udelukkende vegetarisk restaurant, er stoltheden stor.

- Hele vores målsætning, siden vi åbnede, har været at fremme bæredygtighed i gastronomien. derfor er anerkendelsen fra Michelinguiden af meget stor vigtighed for os, siger Rikke Storm Overgaard, der er ejer af Moment.

På grund af det store fokus på lokale råvarer og bæredygtighed blev Restaurant Moment i starten af året også udnævnt som ambassadør for gastronomien i Region Midtjylland.

Annonce

Glæde i Aarhus

Et andet grønt kløver kommer til at vokse hos restaurant Hærværk, der ligger på Frederiks Allé i hjertet af Aarhus.

Indehaver Rune Lund Sørensen siger i en pressemeddelelse, at man var næsten sikker på at få noget med hjem fra Trondhjem, hvor prisuddelingen foregik.

- Vi fik en invitation og blev bedt om at medbringe vores kokkejakker.

Lige siden åbningen for næsten seks år siden har det været målet for restaurant Hærværk at forsøge at drive restaurant på en anden måde med fokus på lokale råvarer i sæson, økologi og en holistisk tanke om bæredygtighed.

- Vi skal se bæredygtighed i et bredt spekter. Her tager vi os både af producenter, vores ansatte og miljøet, forklarer Rune Lund Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce