Annonce
Aarhus

Stor interesse for at skabe en ny kulbro

26 teams har ansøgt om at være med til at udvikle den gamle kulbro som en forbindelse mellem Frederiksplads og Sydhavnen. Foto: Flemming Krogh

Der har være stor interesse for at være med i konkurrencen om at udvikle det gamle kulkranspor, som løber tværs over Sydhavnen.

Annonce

AARHUS: Da ansøgningsfristen udløb 10. maj, havde ikke mindre end 26 teams søgt om at være med til at udvikle den industrihistoriske kulbro til en ny forbindelse mellem Aarhus midtby og Sydhavnen.

- 26 ansøgere til prækvalifikationen er ikke bare flere, end vi havde regnet med, det er endda også bredt sammensatte teams, som har leveret ansøgninger af høj kvalitet, fortæller chef for Bolig og Projektudvikling, Bente Lykke Sørensen, tilfreds.

Hun noterer sig, at invitationen til at medvirke i prækvalifikationen er blevet delt vidt og bredt på de sociale medier, hvilket hun tager som en pejling på, at der er en bred interesse for at være med til at udvikle sydhavnsområdet.

I løbet af maj bliver de tre-seks teams, der skal udarbejde konkrete ideer og forslag til fremtidens Kulkranspor udvalgt. Konkurrenceforslagene skal vise, hvordan Kulkransporet kan skabe sammenhæng mellem området omkring Aarhus H og Sydhavnen.

Starten skal gå fra den nybyggede Frederiksplads, hvor en bro over Spanien skal føre over i Kulbroen, som på den måde både bliver en forbindelsesvej og et spændende rekreativt område inspireret af The New York Highline.

Hvordan den opgave bliver løst er helt op til konkurrencedeltagerne.

5. september bliver feltet snævret ind til to udvalgte teams, som går videre i konkurrencen om det endelige vinderforslag. Vinderen udpeges i februar næste år.

- I februar 2018 står vi forhåbentligt med et vinderforslag, som er delt op i flere etaper, så vi kan rette henvendelse til fonde om at støtte dele af eller hele projektet. Hvis vi er heldige med finansieringen, kan vi begynde at bygge i udgangen af 2018, vurderer Bente Lykke Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce