Annonce
Østjylland

Stor interesse for sejlende kunst

<p>Der var stor interesse for at se nærmere på de flydende kunstværker, da de ankom til Grenaa havn.</p>

Tre både udgør kunstværket Life-Boats, der illustrerer tre faser i et kvindeliv. De sejler fra Grenaa igen fredag morgen.

Det var et temmeligt usædvanligt syn - og der var da også interesse fra kajen - da Life-Boats - billedkunstneren Marit Benthe Norheims sejlende beton-kvindebåde - ankom til Grenaa Havn.
Kunstværket Life-Boats består at tre både, »Længsel«, »Liv« og »Minder«. De repræsenterer tre stadier i en kvindes liv: ungdom, graviditet og alderdom. Ved ankomsten til Grenaa manglede der dog en enkelt af bådene, den 'gravide' bådskulptur. Den havde fået problemer med styretøjet i Udbyhøj, ligesom sejladsen fra Randers i det hele taget drillede, så det planlagte besøg i Bønnerup måtte afkortes.

Ankomst til fuld musik

Men bådene lagde til kaj i Grenaa til tonerne af festlig hornmusik - leveret af FDF Grenaa Brassband. Det var formanden for Norddjurs Kommunes kultur- og udviklingsudvalg Else Søjmark, S, der stod for velkomsttalen.
»Det er tre helt specielle og seje kvinder, der i dag er ankommet til Grenaa. Life-Boats er et unikt projekt. De sejlende skulpturer giver os en særlig mulighed for at komme helt tæt på kunsten - og selv blive en del af Life-Boats smukke fortælling om livets gang. Jeg håber at rigtig mange vil besøge bådene, mens de ligger til kaj her i Grenaa. Det er en meget livsbekræftende oplevelse at komme helt tæt på de tre smukke kvinder,« sagde Else Søjmark
Efter velkomsttalen var der underholdning af sangerinden Eline Engholm og danserne fra Djurs Countryliners. Derefter fik publikum lejlighed til at komme ombord på de sejlende skulpturer, et tilbud mange benyttede sig af.
Annonce

Søulk fra Gravlev

Besætningsmedlemmerne på Life-Boats er alle frivillige. Da bådene lå i Randers, fik de besøg af en ægte søulk, der spurgte om lov til at påmønstre. Allan Kartin, der bor i Gravlev nord for Ebeltoft, har besejlet alle syv verdenshave, før han blev pensioneret. Så han var en meget velkommen frivillig - og fik lov til at være styrmand fra Randers via Bønnerup til Grenaa. Forespurgt om beton-kvindernes egenskaber på søen, sagde han: »Skibe - vil jeg nu ikke kalde dem. De sejler ikke særlig godt. Men det er imponerende kunst. Jeg beundrer Marit Benthe Norheims idé - og hendes vilje til at få sat et så stort og langvarigt kunstprojekt i søen.«
På trods af det dårlige vejr søndag eftermiddag var der godt 300 nysgerrige, der lagde vejen forbi Grenaa havn for at besigtige betonbådene. Her kunne publikum besøge alle tre både, da det var lykkedes at få 'den gravide' gjort sødygtig igen.
Bådene kan beses - men ikke betrædes - på havnen i Grenaa frem til og med torsdag 6. oktober. Besætningerne er afmønstret frem til fredag morgen, hvor der sejles til Ebeltoft. Herefter går turen til Aarhus, hvor bådene bliver en del af et stort arrangement, når det fulde program for kulturbyprojektet Aarhus 2017 offentliggøres onsdag 12. oktober.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce