Annonce
Østjylland

Stor interesse for speeddating med flygtninge

<p>Der er stor tilslutning til et arrangement i Odder Kommune mandag 18. april, hvor flygtninge og virksomheder skal mødes for at se, om de kan hjælpe hinanden. Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2016</p>

Virksomhederne i Odder Kommune er klar til at gøre en indsats for at få flere flygtninge i arbejde. Og flygtningene står på spring.

Der er stor tilslutning til et arrangement i Odder Kommune mandag 18. april, hvor flygtninge og virksomheder skal mødes for at se, om de kan hjælpe hinanden.

Annonce

»Der er 24 virksomheder, der har tilmeldt sig, og en del af dem har tilkendegivet, at de er opsat på at lave en aftale omkring praktik, løntilskud eller lignende med en flygtning. Det, synes jeg, er rigtig flot,« siger Karsten Geertsen, der er udviklingschef i UdviklingOdder, og som står for arrangementet sammen med Jobcenter Odder.

43 flygtninge er tilmeldt arrangementet, og der er lavet en profil for hver af dem, hvor der står, hvilke kvalifikationer de har, og hvad de gerne vil arbejde med. Virksomhederne har på forhånd fået tilsendt profilerne, og det er planen, at virksomhederne og flygtningene skal matches på aftenen til korte »speeddating-samtaler«.

»Jeg håber, at der er mange, der finder sammen på den aften. Der er rigtig flot, at der er så stort engagement både fra de lokale virksomheder og fra flygtningene. Det betyder meget for flygtningene og for kommunens økonomi, at vi i fællesskab kan løse denne kæmpe samfundsmæssige opgave. Men det er også hjælp-til-selvhjælp, hvis vi kan få tilknyttet nye, dygtige medarbejdere til vores virksomheder,« siger borgmester Uffe Jensen (V).

Der er ca. 170 voksne flygtninge i Odder Kommune, som er ankommet inden for de seneste tre år, og som er omfattet af integrationsprogrammet. Det vil sige, at de går på sprogskole og deltager i aktiviteter - herunder ikke mindst praktikker i virksomhederne - der skal hjælpe dem til at blive integreret i det danske samfund og blive selvforsørgende.

Odder Kommunes flygtningekvote for 2016 er 96 nye flygtninge. Dertil kommer familiesammenføringer, så i løbet af den resterende del af 2016 forventes det, at antallet stiger betragteligt.

Ambitionen er, at så mange flygtninge som overhovedet muligt skal i virksomhedspraktik og løntilskudsforløb i 2016, fordi det er et godt trinbræt til ordinært job eller uddannelse.

I februar 2016 var der 30 flygtninge, som deltog i virksomhedspraktik. Målet er, at langt flere i den kommende tid kommer i praktik og job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce