Annonce
Østjylland

Stor interesse for speeddating med flygtninge

<p>Der er stor tilslutning til et arrangement i Odder Kommune mandag 18. april, hvor flygtninge og virksomheder skal mødes for at se, om de kan hjælpe hinanden. Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2016</p>

Virksomhederne i Odder Kommune er klar til at gøre en indsats for at få flere flygtninge i arbejde. Og flygtningene står på spring.

Der er stor tilslutning til et arrangement i Odder Kommune mandag 18. april, hvor flygtninge og virksomheder skal mødes for at se, om de kan hjælpe hinanden.

Annonce

»Der er 24 virksomheder, der har tilmeldt sig, og en del af dem har tilkendegivet, at de er opsat på at lave en aftale omkring praktik, løntilskud eller lignende med en flygtning. Det, synes jeg, er rigtig flot,« siger Karsten Geertsen, der er udviklingschef i UdviklingOdder, og som står for arrangementet sammen med Jobcenter Odder.

43 flygtninge er tilmeldt arrangementet, og der er lavet en profil for hver af dem, hvor der står, hvilke kvalifikationer de har, og hvad de gerne vil arbejde med. Virksomhederne har på forhånd fået tilsendt profilerne, og det er planen, at virksomhederne og flygtningene skal matches på aftenen til korte »speeddating-samtaler«.

»Jeg håber, at der er mange, der finder sammen på den aften. Der er rigtig flot, at der er så stort engagement både fra de lokale virksomheder og fra flygtningene. Det betyder meget for flygtningene og for kommunens økonomi, at vi i fællesskab kan løse denne kæmpe samfundsmæssige opgave. Men det er også hjælp-til-selvhjælp, hvis vi kan få tilknyttet nye, dygtige medarbejdere til vores virksomheder,« siger borgmester Uffe Jensen (V).

Der er ca. 170 voksne flygtninge i Odder Kommune, som er ankommet inden for de seneste tre år, og som er omfattet af integrationsprogrammet. Det vil sige, at de går på sprogskole og deltager i aktiviteter - herunder ikke mindst praktikker i virksomhederne - der skal hjælpe dem til at blive integreret i det danske samfund og blive selvforsørgende.

Odder Kommunes flygtningekvote for 2016 er 96 nye flygtninge. Dertil kommer familiesammenføringer, så i løbet af den resterende del af 2016 forventes det, at antallet stiger betragteligt.

Ambitionen er, at så mange flygtninge som overhovedet muligt skal i virksomhedspraktik og løntilskudsforløb i 2016, fordi det er et godt trinbræt til ordinært job eller uddannelse.

I februar 2016 var der 30 flygtninge, som deltog i virksomhedspraktik. Målet er, at langt flere i den kommende tid kommer i praktik og job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet afviser kritik fra hundelufter: - Er grundlaget til stede, foretager vi også de nødvendige anholdelser

Annonce