x
Annonce
Skanderborg Håndbold

Stor kamp af Skanderborg-keeper sikrede årets første ligasejr

Kristoffer Laursen spillede en forrygende kamp for Skanderborg og lukkede i perioder helt ned for Sønderjyske. Foto: Ole Nielsen.
Skanderborg Håndbold kom bragende fra start i mandagens kamp mod Sønderjyske og sikrede sig to vigtige point til kampen om top otte.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbold kunne mandag aften tage et nyt skridt mod top otte, da de tog imod Sønderjyske i Fælledhallen. De to hold lå side om side inden kampens begyndelse på henholdsvis syvende og ottendepladsen. Vinderen af opgøret kunne derfor få lidt luft i det tætte felt omkring de sidste to tre pladser i top otte.

Det forspring nappede Skanderborg med en sejr på 30-26.

Gæsterne fra Sønderjylland kom til Østjylland med en suveræn sejr i bagagen. Selvtilliden burde derfor ikke fejle det mindste. Alligevel lykkedes det manden i mål, Kristoffer Laursen, at pille modstanderen godt og grundigt ned i første halvleg. Hele 11 redninger, heraf to på straffekast, diskede Laursen op med og havde en stor del af æren for, at hjemmeholdet kunne gå til pause med en føring på 13-9. Faktisk burde den have væsentligt større, men holdkammeraterne kunne ikke helt matche deres målmands niveau i målet og derfor ramte hjemmeholdet et dyk i midten af halvlegen, hvor forspringet på 8-2 blev til 10-8 før Skanderborg igen trak fra.

Og sådan blev det ved i anden halvleg, hvor Skanderborg fortsatte med at lave mål og lagde så stort et tryk på gæsterne, at de begyndte at producere en del tekniske fejl, hvilket konsekvent blev straffet af hjemmeholdets kontrafase. Seks minutter inde i halvlegen måtte gæsternes træner også trykke på timeoutknappen. Nede med syv, 18-11, var det nu eller aldrig, hvis sønderjyderne skulle tilbage i kampen.

Det kom de, men tabte så terræn igen.

12 minutter før slutfløjt kom de dog helt tilbage, da den tidligere Skanderborg-spiller Frederik Ladefoged reducerede til 23-20. En scoring, der med det samme fik Skanderborg til at kalde til sammenråd. Ganske forståeligt efter Sønderjyske havde taget tre mål på stribe.

Dramatisk blev det i den grad også til sidst. Først blev hjemmeholdets Mathias Smed præsenteret for et direkte kort for et slag til ansigtet mod en modspiller. En kendelse, der kunne diskuteres, med da gæsterne efterfølgende scorede til 23-21, kunne det ikke diskuteres, at kampen for alvor fik noget af den spænding og nerve, man havde savnet i løbet af de første 50 minutter i Fælleden.

Det sidste ryk kom dog aldrig fra Sønderjyske. Tre udvisninger i rap til gæsterne gjorde gevaldigt ondt på comeback-mulighederne. Et udfald, de var hurtige til at udnytte i Skanderborg.

Sejren blev hevet i land og gav Skanderborg den første ligasejr i 2020, og endnu vigtigere to point til regnskabet i en meget tæt tabel.

Det var Skanderborgs anden sejr over Sønderjyske i denne sæson og dermed er holdet indbyrdes bedre end en af sine direkte modstandere i kampen om top otte.

Håndboldliga, herrer

Skanderborg Håndbold - Sønderjyske 30-26 (13-9)

Skanderborg: Morten Balling 6, Jonas Samuelsson 5, Mathias Bitsch 5, Nikolaj A. Nielsen 4, Cornelius Kragh 3, Marcus Mørk 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 1, Morten Kirk Olesen 1

Sønderjyske: Arnar Halfdansson 10, Alec Smit 5, Oskar Sunnefeldt 4, Aaron Mensing 3, Mikkel Kjær Møller 2, Frederik Ladefoged 1, Frederik Børm 1

Stillingen undervejs: 1-2, 8-2, 10-8, 13-9, 18-11, 21-17, 23-21, 26-22, 28-24, 30-26

Udvisnnger: Skanderborg 2, Sønderjyske 4

Diskvalifikation: Mathias Smed, Skanderborg - direkte rødt.

Mathias Bitsch var god for Skanderborg i begyndelsen af opgøret. Foto: Ole Nielsen.
Der blev slidt og slæbt i mandagen dyst om vigtige point til top otte. Her er det Mads Kalstrup, der forsøger at komme fri af Sønderjyskes Frederik Ladefoged. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan måske åbne efter påske: - Vi skal holde fast i de gode vaner

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce