Annonce
Aarhus

Stor karré og townhouses: 1.100 nye boliger på gammel erhvervs-trekant

Trianglen - Casas store karre med 367 boliger - er begyndt at skyde frem af jorden ved Søren Frichs Vej og overfor Åhusene. Foto: Jens Thaysen

Entreprenørfirmaet A. Enggaaard har købt Starks gamle distributionslager ved Søren Frichs Vej. Her vil firmaet opføre 750 lejligheder i en karrébebyggelse. I forvejen er Casa ved at bygge flere end 350 boliger lige ved side af.

Annonce

AARHUS: Endnu en meget stor bid brokvarter er på vej længere inde af Søren Frichs Vej, hvor det gamle trekantede erhvervsområde mellem Ringgaden, Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej og overfor Åhusene er ved at blive omdannet til boligkvarter.

Her er betonen for længst begyndt af vokse frem af jorden som starten på et stort karré-byggeri - kaldet Trianglen - i den øverste del af området.

Det er Casa, der står bag projektet med 367 lejeboliger foruden blandt andet dagligvarebutik og caféer og med et stort parkeringsareal nærmest Ringgaden.

Trianglen, der er tegnet af Arkitema Architects, forventes at stå færdig i efteråret 2019.

Nogenlunde sådan kommer det til at se ud, når Trianglen er færdig i efteråret 2019. En stor karré med fire såkaldte townhouses inde i gårdrummet. Hvert af dem rummer fire boliger. Illustration: Arkitema Architects
Annonce

Trælager bliver boligkvarter

Resten af trekanten - det store område ned mod Godsbanen - er det næste, der står for tur.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard har købt hele det område af Stark, der har flyttet sit distributionscenter til Årslev.

A. Enggaard forventer at kunne bygge omkring 750 boliger her med byggestart i 2. halvår 2018, når lokalplanen for området er godkendt.

- Det bliver en klassisk karré-bebyggelse med gårdrum og i fem- seks etager. En enkelt bygning tættest på Ringgadebroen kan komme op i 10-12 etager, fortæller Peter Thorsgaard, der er afdelingschef i A. Enggaard a/s.

- Der kommer boliger i mange forskellige størrelser og af forskellig slags. Ejerboliger, almene boliger og formentlig også private udlejningsboliger, siger Peter Thorsgaard.

Lidt længere inde mod centrum - ved Godsbanen, hvor Søren Frichs Vej er blevet til Carl Blochs Gade - er gravemaskinerne på vej i jorden for at forberede det, der bliver en slags endestation for det nye brokvarter: Æggepakkeriet med 170 lejligheder i tre meget forskellige huse omkring det gamle æggepakkeri i Carl Blochs Gade.

Et udsnit af A. Enggaards planer om en karrébebyggelse med 750 boliger i fem-seks etager. I baggrunden anes projektets enlige højdespringer - i 10-12 etager - nærmest Ringgadebroen. Illustration: A. Enggaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce