Annonce
Aarhus

Stor lettelse hos letbanen: Nu skal passagererne tilbage i toget

- Det er en fantastisk lettelse, at vi har fået banen godkendt, siger Michael Borre, administerende direktør for Aarhus Letbane. Foto: Axel Schütt

- Nu håber vi at få passagererne tilbage, siger administrerende direktør for Aarhus Letbanen, Michael Borre, der lover pålidelig og fleksibel togdrift.

AARHUS: Lettelsen var til at spore hos administrerende direktør Michael Borre fra Aarhus Letbane kort efter at selskabet fredag fik grønt lys fra Trafikstyrelsen til at sætte togdriften mellem Odder og Aarhus og Aarhus og Lisbjerg i gang.

Det første tog afgår lørdag 25. august kl. 5.20 fra Aarhus H til Lisbjergskolen, mens første tur fra Odder afgår kl. 5.37.

- Det er en kæmpelettelse, at vi endelig er kommet frem til denne milepæl og kan byde passagererne velkomne til en god oplevelse med letbanen, fastslår Michael Borre.

Han fortæller, at medarbejderne fredag havde en del sommerfugle i maven, mens de ventede på svar. Og da godkendelsen endelig kom kl. 13.51 fra Trafikstyrelsen, var der en enorm lettelse.

- En hentede sodavand og lidt chips, og operatøren af togene, Keolis, kom med kage, så vi holdt en lille alkoholfri markering, fortæller Michael Borre, der selv skulle have været til København i weekenden, men nu bliver hjemme for at deltage i åbningen lørdag. Selskabet har arrangeret et pressemøde lørdag kl. 9.30 på spor 0 på Aarhus H for at fortælle mere om åbningen. Og lørdag 8. september kl. 10 i Odder bliver der en mere officiel åbning og fejring af linjen.

Annonce

Håb om passagerer

Nu håber direktøren så på, at passagerne også tager godt imod de nye linjer til og fra Odder og mellem Aarhus Universitetshospital i Skejby og Lisbjergskolen.

- Mange har jo kørt med erstatningsbusserne, og de passagerer glæder vi os til at se i togene. Vi tror, de vil blive glade for at sætte sig ind i de nye tog af typen Tango. De er 40 meter langt og kan tage rumme 256 passagerer.

Der er jo også nogle, der har købt en ekstra bil i den lange ventetid, dem får letbanen vel ikke sådan tilbage som kunder?

- Nej, det er ikke sikkert, men jeg tror, at mange bilister vil finde ud af, at det er rarere at køre de 40 minutter fra Odder til Aarhus med letbanen frem for at sidde i kø i en bil. Dem, der har investeret i en ny bil - ja, det er jo et økonomisk spørgsmål vi ikke kan gøre så meget ved.

Annonce

Langt færre vilkår

Letbanen har med godkendelsen fået en såkaldt midlertidig sikkerhedsgodkendelse.

- Det er standard, at man får en godkendelse med en række vilkår, man skal opfylde inden for bestemte tidsfrister. Sådan er det i alle togsystemer verden over, men det er ikke forhold, der er afgørende for driften, forklarer Michael Borre.

Sidste år var der med letbanen i Aarhus 58 vilkår til godkendelsen. Denne gang blot 24 vilkår, hvoraf 8 er straksvilkår.

- Meget af det er dokumentation af forskellige forhold. det er der ingen overraskelser i, siger Michael Borre.

Annonce

Bedre kommunikation

Han blev ansat som direktør 1. januar i år og har fra starten arbejdet målrettet på at få en bedre kommunikation med Trafikstyrelsen.

- Der har som bekendt tidligere været en del bump på vejen, og jeg har været meget optaget af, hvordan vi kommunikerer bedre sammen, så det ikke foregår ved at skælde ud på hinanden gennem medierne. Det har vi haft nogle rigtigt gode snakke med Styrelsen om, og vi har derefter kørt tæt parløb mellem os, Trafikstyrelsen og vores assessor med såkaldte trepartsmøder, fortæller direktøren.

Den gode dialog forventer han fortsætter nu ind i næste trin, som er at få godkendt strækningen mellem Aarhus og Grenaa. Her skal Tango-togene, som altså nu er sikkerhedsgodkendt, også køre.

- Vi kan snart fremsende ansøgningen vedrørende godkendelse af banestrækningen til Grenaa, fortæller Michael Borre, der nu bare glæder sig til at se passagererne tage imod de nye tog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce