Annonce
Navne

Forsker i smerter: Tandlægeprofessor får stor nordisk hæderspris

Peter Svensson er pioner inden for diagnosticering og behandling af smerter i mund, kæbe og ansigt.

Hæder: Professor, dr.odont. og ph.d. Peter Svensson fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet, er årets modtager af Bensow Prisen - Nordens største hæderspris for tandlæger.

Peter Svensson er professor i smerteforskning- og behandling ved Aarhus Universitet  og får Den Skandinaviske Tandlægeforenings Bensow Pris på 140.000 svenske kroner for sin banebrydende forskning i orofaciale smerter - det vil sige smerter i mund, kæbe og ansigt.

- Jeg er enormt glad for at få denne faglige anerkendelse. Vores forskningsenhed på Aarhus Universitet har de senere år fået international bevågenhed, og jeg er stolt af at have sat den orofaciale forskning på verdenskortet, siger Peter Svensson i en pressemeddelelse.


Nu har man endelig anerkendt, at kroniske smerter ikke kun er et symptom på sygdom, men er en sygdom i sig selv.

Peter Svensson


Bensow Prisen uddeles hvert år af en komité, der består af repræsentanter for hver af tandlægeforeningerne i de nordiske lande.

Annonce

Pioner inden for smerter

Man vurderer, at cirka 10 procent af befolkningen døjer med længevarende smerter i kæbeled og muskler. Peter Svensson er en pioner inden for diagnosticering og behandling af smerter i mund, kæbe og ansigt, og han har været med til at fremme forståelsen for den store betydning, som smerterne har for patienters helbred og velbefindende.

Peter Svensson har været en af kræfterne bag et system, som man kan klassificere smerterne efter, og som smerteforskere over hele verden blev enige om i 2019. Systemet er blåstemplet af WHO. Læger og tandlæger har derfor nu et fælles sprog og samme forståelse for disse smerter til gavn for patienterne.

- Nu har man endelig anerkendt, at kroniske smerter ikke kun er et symptom på sygdom, men er en sygdom i sig selv. Det nye fælles sprog for smerter kan bidrage til mere præcise diagnoser og bedre behandling af patienter, som er plaget af smerter, forklarer Peter Svensson.

Peter Svensson, der bor i Aarhus, men stammer fra Aalborg, blev uddannet tandlæge fra Aarhus Universitet i 1987, fik sin ph.d. i 1993 og blev dr.odont. i 2000. I 2001 blev han professor og sektionsleder ved Institut på Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet. Han er forfatter til mere end 500 internationale publikationer og er en efterspurgt foredragsholder inden for sit forskningsfelt. Han har modtaget både nationale som internationale priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce