Annonce
Aarhus

Stor pengegave til ensomme og sårbare unge: - Hverdagen er blevet endnu mere ensom

Tuborg Fondets Akutpulje støtter et projekt i Aarhus, som skal hjælpe med at skabe nærvær og fællesskab for ensomme og psykisk sårbare unge i coronakrisen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Formålet med projektet er dels at kunne udbyde endnu flere online events, der kan skabe fællesskabsfølelse under coronakrisen, men også at udvikle digitale mødeformer.

AARHUS: Husrum i Aarhus har fået en ekstra håndsrækning til at udvikle nye metoder til at nå ud til de mange unge, der føler sig ekstra ensomme under coronakrisen. Det er Tuborg Fondets Akutpulje, der støtter projektet med en bevilling på 89.900 kroner, som skal hjælpe med at skabe nærvær og fællesskab for ensomme og psykisk sårbare unge.

Projektet hedder ”Fællesskab på afstand”.

- Behovet for at føle sig som en del af et fællesskab er bestemt ikke blevet mindre under coronakrisen, fortæller Marie Nyegaard, leder af Husrum og fortsætter:

- De unges hverdag er blevet endnu mere ensom og tom for indhold. Derfor er det en stor hjælp, at vi har fået støtte fra Tuborg Fondets Akutpulje og kan bruge ekstra ressourcer på at udvikle digitale metoder til, at de her unge alligevel oplever nærvær og kontakt.

Formålet med projektet er dels at kunne udbyde endnu flere online events, der kan skabe fællesskabsfølelse under coronakrisen, men også at udvikle digitale mødeformer, som kan fortsætte på den anden side af krisen. Dermed vil HUSRUM kunne supplere de fysiske møder og nå nogle unge, der måske ikke tør eller har mulighed for at møde op til arrangementer.

Annonce

Om HUSRUM

HUSRUM er et tilbud, som har mere end 10 års erfaring med at støtte ensomme og sårbare unge. HUSRUM hører under foreningen Jysk Børneforsorg og drives af ca. 30 frivillige. Den daglige koordinering varetages af en deltidsansat koordinator. HUSRUM finansieres via støtte fra Aarhus Kommune, lokale sogne og mindre fonde. Læs mere om HUSRUM her: www.husrum.dk

Kan fællesskabet digitaliseres?

Som rigtig mange andre frivillige foreninger har Husrum i al hast omlagt aktiviteter og kontakten til de unge til at foregå digitalt. Det giver en masse ny viden og kunnen, men viser også at de digitale platforme ikke er for alle. Nogle er for generte til videoopkald, andre har ikke adgang til computer eller føler sig ikke trygge ved den digitale verden. Derfor bruger Husrum også ekstra megen tid på samtaler på telefon og på at matche enkelte unge med frivillige hjertevenner, som man kan tale i telefon med.

Husrum er et frivilligbaseret tilbud til unge i Aarhus, som gennem samtalegrupper, netværksgrupper, bofællesskaber og sociale arrangementer forsøger at bekæmpe ensomhed. Hrusrumhar kontakt med cirka 115 unge i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce