Annonce
112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Tre mænd skal onsdag i grundlovsforhør efter en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion i Aarhus og Trige tirsdag. I alt blev fem anholdt. Arkivfoto
Særlig Efterforskning Vest har anholdt fem personer.

AARHUS: Tirsdag har Særlig Efterforskning Vest (SEV) gennemført en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion i Aarhus og Trige, hvor fem mænd i alderen 24-45 år er blevet anholdt.

SEV har igennem en længere periode gennemført en efterforskning omhandlende indbrud i virksomheder/forretninger, og den efterforskning har samtidig vist, at flere af de mistænkte personer er involveret i omfattende salg af kokain.

Det førte til den koordinerede aktion tirsdag, hvor mændene blev anholdt kl. 12.17 og kl. 12.25.

Flere af de anholdte mistænkes foreløbig for 16 indbrud i virksomheder/forretninger i politikredsene Midt- og Vestjylland, Sydøstjylland samt Østjyllands politikreds – hvoraf hovedparten af indbruddene også er sket.

Tre af de fem anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør onsdag, hvor anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce