Annonce
Aarhus

Stor politiaktion i gang: PETs aktionsstyrke sat ind i Bispehaven

Østjyllands Politi er søndag til stede i området Bispehaven i Hasle i det vestlige Aarhus. . (Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix)
Politiet har afspærret et større område omkring Hasle Centervej i byens nordvestlige udkant.

HASLE: En storstilet politiaktion finder søndag eftermiddag sted i udkanten i Aarhus.

Politiet har afspærret et større område omkring Hasle Centervej i byens nordvestlige udkant, hvor alle tilstedeværende bliver bedt om at trække væk.

Det skriver B.T.

Ifølge bladets kilder er svært bevæbnede politifolk fra PETs aktionsstyrke ved 15-tiden ankommet til stedet og er gået i position omkring en lejlighed i bebyggelsen, efter at lokale politifolk fra Østjyllands Politi i første omgang stod for afspærringen.

Aktionsstyrken tilkaldes typisk, hvis der eksempelvis er tale om en gidselsituation eller en bevæbnet gerningsmand, der har forskanset sig. De specialtrænede politifolk indsættes også i tilfælde af terror.

Flere læsere har søndag eftermiddag oplyst til B.T., at talrige civile politibiler med høj fart var på vej over Fyn med retning mod Jylland.

Sidste: Som man kan læse andetsteds på stiften.dk drejede aktionen sig om en 27-årige mand, som havde forskanset sig i en lejlighed med sin 4-årige datter.

Tilsyneladende er der en eller flere personer i en lejlighed i Bispehaven, som PET meget gerne vil have fat i. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce