Annonce
Aarhus

Stor politiaktion: Knallerter og motorcykler beslaglagt

Østjyllands Politi skrev store bøder og beslaglagde både knallerter og motorcykler under stor færdselsaktion i Aarhus og Odder. Foto: Østjyllands Politi
Østjyllands Politi i målrettet indsats mod ulovlige køretøjer: 72 færdselssager skrevet. Fire knallerter og to motorcykler beslaglagt.

AARHUS/ODDER: En del østjyder kan se frem til, at en større bøde snart finder vejen til deres e-boks.

Østjyllands Politi har nemlig gennemført en målrettet aktion mod ulovlige scootere, knallerter og motorcykler.

Indsatsen foregik torsdag i Aarhus og i Odder og gav i den grad pote.

72 færdselssager blev skrevet. Desuden blev fire knallerter og to motorcykler beslaglagt.

Baggrunden for indsatsen er, at Østjyllands Politi har modtaget en bekymrende lang række henvendelser fra østjyder.

- Vi får dagligt henvendelser fra borgere, der er utrygge ved knallerter og motorcykler, der kører for stærkt og for hasarderet på stier og veje. Vores indsats viser, at der stadig er mange, der kører ulovligt og uden respekt for færdselsreglerne, så vi fortsætter med jævnlige kontroller og målrettede aktioner, siger politikommissær ved Østjyllands Politis færdselsafdeling, Amrik Chadha.

Annonce

Unge stak af

Østjyllands Politi havde forberedt sig på, at førerne af de ulovlige køretøjer kunne finde på at stikke af.

Derfor var der offroad-motorcykler med i aktionen sammen med civile politibiler og almindelige politimotorcykler.

Alle typer køretøjer kom da også i brug, når unge mænd forsøgte at stikke af.

Beboere i områderne, hvor aktionen foregik, viste sig at være en god hjælp, idet de flere gange kunne pege politibetjentene i den rigtige retning.

Flere af de personer, der blev standset fik både en stor bøde og besked på at trække hjem, når deres knallerter blev målt til at køre for hurtigt.

De køretøjer, der var meldt stjålet eller afmeldt i systemet, blev beslaglagt og kørt på politistationen.

Aktionen løb både eftermiddag og aften, og selv om politiets primære fokus var tohjulede køretøjer, blev flere bilister også standset, fordi færdselsbetjentene havde oplevet ulovlige forhold.

Østjyllands Politi planlægger lignende indsatser andre steder i Østjylland, hvor utrygge beboere klager over vild knallertkørsel.

Resultatet

Resultatet af færdselsaktionen:

Knallerter og motorcykler

• Beslaglæggelser: 4 knallerter og 2 motorcykler

• Konstruktiv ændring af knallert (tunet): 7 sager

• Manglende forsikring: 5 sager

• Sprit- og narkokørsel: 4 sager

• Kørsel uden styrthjelm: 3 sager

• Styrthjelm ikke fastspændt: 3 sager

• Manglende bremser: 1 sag

• Manglende nummerplade: 2 sager

• Passager på knallert: 1 sag

• Manglende forsikring: 2 sager

• Kørsel på fortov og stier: 2 sager

• Kørsel uden førerret: 2 sager

• Manglende registrering: 1 sag

Biler og lastbiler

• Mobiltelefon under kørslen: 9 sager

• Kørsel i frakendelsestiden: 3 sager

• Manglende registrering eller nummerplade: 1 sag

• Barn ikke fastspændt: 1 sag

• Manglende tegngivning (blinklys): 2 sager

• Kørsel over for rødt: 2 sager

• Hastighed: 3 sager – to klip, en til betinget frakendelse

• Kørekort ikke medbragt: 1 sag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce