Annonce
Aarhus

Stor stigning i corona-smitten: Højeste antal nye smittede i mere end tre måneder

Den Svangre i Rådhusparken ser ikke alt for optimistisk ud. Dagens corona-tal er heller ikke specielt god læsning. Arkivfoto: Jens Thaysen
Antallet af corona-smittede bliver ved med at stige i Aarhus Kommune og i de to tvangsnedlukkede sogne går det stadig den forkerte vej.

AARHUS: Onsdag tog Danmark et stort skridt i retning af mere normale tilstande, da store dele af de ellers nedlukkede brancher genåbnede. Det er nu muligt igen at tage på restaurant og værtshus, de store centre er atter åbne og mange århusianere glæder sig allerede nu til et gensyn med Ceres Park, når AGF torsdag tager imod Randers FC.

'Store genåbningsdag', er dagen døbt i flere medier, men er der århusianere, der i rusen over genåbningen, tror, at coronaen er væk, bør de nok lige læse med her. For Statens Serum Institut melder om 79 nye smittede i Aarhus Kommune i løbet af det seneste døgn. Det er det højeste antal nye smittede i mere end tre måneder.

Ikke siden 14. januar, hvor der blev meldt om 86 nye smittede, er der registreret flere smittede i Aarhus.

Annonce

Et hurtigt blik på de seneste 10-11 dages smittekurve vidner om, at der desværre ikke er tale om en enlig svale. Kurven har klart vist en stigende tendens, som også afspejler sig i incidenstallet - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - for kommunen.

Sundhedsmyndighederne arbejder med en incidens på 20 som det kritiske niveau, men i Aarhus er den nu oppe på 101,9.

Smitten i tvangsnedlukkede sogne vokser

Ravnsbjerg Sogn og Gellerup Sogn lukkede henholdsvis fredag og lørdag på grund af smittetallene i de to sogne. Siden er smittetallene kun blevet værre i de to sogne.

Først når et af tre parametre er under den kritiske værdi i en uge, kan et sogn genåbne. Incidensen skal under 400, antallet af nye smittede skal være lavere end 20 eller positivprocenten skal ned under 2.

Lige nu er incidensen 761 i Gellerup og 567 i Ravnsbjerg. Antallet af smittede i de seneste syv døgn er på henholdsvis 71 og 51, mens positivprocenten er på 5,0 i Gellerup og 4,6 i Ravnsbjerg. Så der er lang vej endnu.

Der er ingen af de øvrige århusianske sogne, der et tæt på nedlukning.

Annonce

30 indlagte

I kommunerne rundt om Aarhus er der i alt fundet 20 nye smittede. De fordeler sig på:

  • Favrskov: 7
  • Skanderborg: 5
  • Odder: 4
  • Norddjurs: 2
  • Syddjurs: 2

På hospitalerne i Region Midtjylland er der lige nu 30 indlagte - heraf 13 på Aarhus Universitetshospital. I forhold til tirsdag er det fem mere i hele Midtjylland og tre ekstra i Aarhus.

Yderligere 22.138 personer har fået det første stik med en vaccine, mens 17.214 har fået det andet og sidste stik.

Det betyder, at 19,2 procent af Danmarks befolkning - eller 1.119.575 personer - har fået mindst ét vaccinestik.

9,2 procent - eller 536.334 personer - har fået begge.

I hele Danmark er der registreret 803 nye smittede.

191 personer indlagt med coronavirus og to er døde det seneste døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce