Annonce
Aarhus

Storcenter Nord dobler op: Vejen er banet for kæmpe udvidelse med flere butikker, 6 biografsale og private boliger

De tre store 'legoklodser' til venstre er en ny 6-sals biograf, der efter planen skal tilføjes Storcenter Nord i fremtiden ud mod Finlandsgade. Nu er vejen i hvert fald banet i forhold til de nødvendige tilladelser, efter byrådet onsdag nikkede ja til de store planer. Visualisering: Link Arkitektur
Onsdag gav byrådet tilladelse til, at Storcenter Nord kan tage et stort skridt ind i fremtiden og fordoble sin nuværende størrelse.

AARHUS: Storcenter Nord skal ikke længere bare være et almindeligt shoppingcenter med butikker, caféer og legetårn i midten.

Fremover skal centret også indeholde en supermoderne biograf med seks sale. Men måske vigtigst af alt, så skal det være en integreret del af lokalområdet med boliger indlemmet i selve centret.

Ikke mindst dette tiltag var med til at give planerne medvind, da Aarhus Byråd onsdag aften skulle give den endelige tilladelse til den omfangsrige udvidelse.

Kun Enhedslisten var imod at tillade udvidelsen - partiet mener, projektet indeholder for få almene boliger - og derfor kan arbejdet nu formentlig snart gå i gang.

Sådan startede Storcenter Nord

  • Storcenter Nord åbnede i 1991, efter Salling i 1986 havde erhvervet bygningerne, der tidligere husede Gasa Århus.
  • Centeret er blevet ombygget og moderniseret flere gange. Senest i 2003, hvor der blev udvidet ud mod Paludan Müllers Vej og bygget ny hovedindgang.

Direktør glæder sig

Det er Salling, der ejer Storcenter Nord, og her er direktør i Føtex, Thor Skov Jørgensen, begejstret over, at kommunen nu har blåstemplet projektet.

- Vi er glade for, at Aarhus Kommune nu har godkendt og blåstemplet vores visioner for Storcenter Nord-området. Snart falder de sidste detaljer på plads, og så kan vi komme i gang med at realisere vores planer med start i marts og henover de næste fire år, siger han.

Salling Group har af flere omgange moderniseret centret, men den næste omgang bliver mere omfattende end nogensinde.

Der er tale om noget nær en fordobling af det nuværende antal etagekvadratmetre, og Thor Skov Jørgensen glæder sig til at hælde det store projekt ud af støbeskeen.

- Aarhus er vores hjemmebane, og vi vil bidrage, hvor vi kan, til en positiv byudvikling. Derfor ser vi ekstra meget frem til at give Aarhus et opdateret center og et spændende omkringliggende miljø, som vi glæder os til at fortælle endnu mere om i nær fremtid, siger Thor Skov Jørgensen.

Annonce

Amputeret byrådsmøde

Onsdagens byrådsmøde var skåret ned i tid i forhold til normalt, og derfor holdt politikerne igen med de sædvanlige skåltaler og knyttede slet ingen bemærkninger til udvidelsen af Storcenter Nord.

Punktet var dog også oppe at vende på forrige byrådsmøde 22. januar, og her fortalte Venstres Almaz Mengesha, hvorfor planen i hendes øjne var nem at bakke op om:

- Vi mener, at planerne bidrager til en udvikling dels af Storcenter Nord, som tiltrækker flere og flere kunder, men også i udviklingen af hele Katrinebjerg. I forhold til de boliger, der planlægges, ser vi, at der er en fin variation i størrelserne, således at vi opnår blandede boligtyper, sagde Almaz Mengesha på vegne af Venstre.

Her er vi i Helsingforsgade, hvor der er planlagt et nyt indgangsparti med private boliger oven over. Visualisering: Link Arkitektur
Annonce

Forgrønning af bydelen

Fra Radikale Venstre blev det efterspurgt, hvorvidt projektet kommer til at tilføre området mere grønt, og ja, det gør det, viser et notat fra Teknik og Miljø.

Blandt andet skal der plantes 17 træer langs Finlandsgade for at styrke det grønne udtryk af gaden, der slet ikke har nogen træer i dag.

Derudover skal der på tagfladen ovenpå centeret etableres hække, bede og buske, og i gadehøjde skal små forhaver være med yderligere at styrke det grønne udtryk.

Alt i alt vurderes projektet at tilføre det lidt industriagtige område markant mere grønt end i dag.

Thor Skov Jørgensen er direktør i Føtex og udpeget som projektleder på udvidelsen af Storcenter Nord, der kommer til at strække sig over de kommende fire år. Pressefoto
Nederst i venstre hjørne er den eksisterende hovedindgang. Den røde firkant angiver biografens placering, mens de grønlige kasser udgør kommende nye boliger. Der bliver tale om alt fra mindre studieboliger til familieboliger og penthouselejligheder. Visualisering: Link Arkitektur
Storcenter Nord er ejet af Salling, der nu kaster alle kræfter ind i at omdanne centret til et moderne bymiljø, hvor shopping blander sig med biografoplevelser og private boliger. Centret blev senest udvidet i 2006, hvor dette indgangsparti ud mod Paludan Müllers Vej blev tilføjet. Arkivfoto: Byens Bedste
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce