Annonce
Sport

Store defensive problemer: Sygdomsplagede Skanderborg Aarhus kom til kort på Mors

Salah Boutaf reddede tre af de 14 skud, han fik imod sig tirsdag. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg Aarhus manglede den defensive styrmand Mathias Smed i tirsdagens opgør mod Mors-Thy. Det kunne ses, og nordjyderne fik flere gange alt for let spil i deres offensiv.

HÅNDBOLD: Skanderborg Aarhus har vundet samtlige 50/50-kampe i sæsonen.

Lige indtil tirsdag.

Offensivt var det godt, men defensiven kom aldrig for alvor i gang på udebane mod Mors-Thy, og morsingboerne kunne derfor tage en fortjent sejr på 31-29 hjemme i "Bette Balkan".

Annonce

En stor lydkulisse

"Hvad" råber Thomas Arnoldsen midt i første halvleg.

Eller ... Det tror denne journalist at han gjorde med hjælp af lidt autodidakt mundaflæsning.

Ja, faktisk er det ikke engang sikkert, at råbets modtager, bagspilleren Morten Hempel Jensen selv hørte, hvad der blev sagt. For den kompakte, tætte hal i Nykøbing Mors holder fantastisk pænt på larmen. Det er derfor, den kaldes "Bette Balkan".

Men den manglende forståelse var nok ikke ene og alene årsagen til, at første halvleg på ingen måder flød for Skanderborg Aarhus.

15 mål i offensiven er pænt nok. Flere unge spillere fik minutter, og holdet udplacerede Rasmus Bech i Mors-Thy-målet på fornuftig manér.

Men defensivt var det på mange måder rigtig, rigtig skidt.

Herrehåndboldligaen, 12. runde

Mors-Thy Håndbold - Skanderborg Aarhus Håndbold 31-29 (18-15)

Skanderborg Aarhus Håndbold: Thomas Arnoldsen 8, Morten Hempel Jensen 5, Thor Christensen 4, Hákun West av Teigum 3, Morten Balling 3, Jon Katballe 2, Lars Skaarup 1, Frederik Arnoldsen 1, Mike Haack 1, Mathias Bitsch 1. 

Mors-Thy: Bjarke Christensen 7, Erik Toft 6, Sander Øverjordet 4, Tim Sørensen 3, Axel Franzén 3, Andreas Nielsen 3, Emil Hansson 1, Mads Hoxer Hanggaard 1, Jacob Hansen 1, Lasse Pedersen 1, Oscar von Oettingen 1.

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus Håndbold: 6 , Mors-Thy: 6

Redningsprocent: Skanderborg Aarhus Håndbold: Kristoffer Laursen 27 % (7/26), Salah Boutaf 22 % (3/14). Mors-Thy: Rasmus Bech 19 % (5/27), Rasmus Henriksen 42 % (5/12)

Kampen undervejs: 1-2, 3-3, 12-8, 18-18, 21-21, 29-25, 31-29.

Mathias Smed og Allan Toft Hansen var sygemeldt til kampen og især førstnævntes fravær havde konsekvenser. Han er Skanderborg Aarhus' leder i forsvaret. Den mand, der, på nær når han sidder på bænken i to minutter, dækker treer-positionen i en klasse, som ligger i eliten af herrehåndboldligaen.

Men det er også en mand, der fra næste sæson er at finde i TTH. Og hvis første halvleg var et eksempel på, hvordan fremtiden bliver uden Mathias Smed, så er fremtiden ikke nødvendigvis særligt lovende.

Gang på gang fik Erik Toft lov til at at stige op fra bagkæden. Og ellers begik Skanderborg Aarhus straffekast, hvor herrehåndboldligaens topscorer Bjarke Christensen var usvigelig sikker.

Før tirsdagens opgør havde Toft og Christensen scoret mageløse 46 procent af holdets mål i sæsonen. I første halvleg havde de scoret 11 tilsammen. Mors-Thy gik til pause foran 18-15.

Annonce

Lynstart på anden halvleg

Kiggede man inden tirsdagens kamp tilfældigvis på herrehåndboldligaens stilling, kunne man fristes til at tro, at der ville være klasseforskel på de to mandskaber.

Skanderborg Aarhus ligger sensationelt nummer tre i tabellen, mens Mors-Thy næsten lige så overraskende var næstsidst og under nedrykningsstregen.

Men alt er jo som bekendt hverken blåt eller rødt.

Mors-Thy har været skadesplagede i sæsonstarten, men er ved at få holdet på plads. Især er vidunderdrengen Mads Hoxer Hanggaard værd at nævne. Han fik comeback i weekenden mod KIF Kolding, og når han først kommer op i gear, vil holdet rykke sig.

Hoxer fik debut på det danske A-landshold i foråret, men kunne ikke holde til mere end fem-syv minutter i hver halvleg tirsdag.

Skanderborg Aarhus kom ud som lyn og torden i anden halvleg og scorede de første tre mål efter pausen. Føringen var udlignet. 18-18.

Men så begyndte defensiven igen at knibe. Den var ikke helt stillet ind, og selvom der blev taget langt mere højde i forsvaret efter pausen, fortsatte scoringerne imod.

Hver gang Skanderborg Aarhus scorede en, scorede Mors-Thy to.

- I første halvleg er der en fire-fem bolde, vi gerne ville have taget som keepere. Men vi arbejder stenhårdt hele holdet, men lykkes bare ikke i dag. Så jeg er sindssygt skuffet over egen præstation, og at vi ikke vinder. Jeg kan ikke pege på nogen, der ikke gør alt, hvad de kan, men kvalitetsmæssigt var vi jo ikke der, hvor vi gerne ville være, siger Skanderborg Aarhus' målmand Kristoffer Laursen efter kampen.

Det betød, at Mors-Thy igen fik en lille margen på to-tre scoringer. Og når Skanderborg Aarhus var tæt på at komme tilbage i kampen, tog Mors-Thy-målmændene, i modsætning til første halvleg, godt fra i målet.

Derfor kunne Skanderborg Aarhus ikke rigtig komme helt ind i kampen, og da holdet med fem minutter igen fik to tominutters-udvisninger efter hinanden, blev kampen reelt lukket.

- Det har været nogle brogede uger. Først med nogle folk fra landsholdet, som ikke var der (Lukas Goller, Frederik Arnoldsen og Thomas Arnoldsen var alle udtagede til U20-landsholdet og manglede i seneste kamp mod GOG på grund af sygdom red.), og i dag mangler vi Allan og Mathias. Det har desværre sat sig lidt på vores træninger, men vi spiller ikke godt nok til at vinde i dag, siger Kristoffer Laursen.

Skanderborg Aarhus tabte 29-31 og taber dermed sin anden kamp i træk. Holdet er dog stadig nummer tre i herrehåndboldligaen. Mors-Thy kravler tre pladser op i tabellen med tirsdagens sejr og går op som nummer 11.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Se højdepunkterne: AGF og Silkeborg spiller uafgjort i chanceorgie

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce