Annonce
Aarhus

Store flyttedag: 400 boliger skyder op på Jyllands-Postens grund

Jyllands-Postens redaktion på Grøndalsvej i Viby rykker mandag ned på havnen i Aarhus til nyt fem-tagers byggeri. Foto: Scanpix
Jyllands-Postens grund i Viby skal huse 400 tæt-lave boliger. Mediehusets 400 medarbejdere flytter i nye omgivelser på Sydhavnen mandag.
Annonce

AARHUS: Stiftens kollegaer og konkurrenter på Jyllands-Posten flytter mandag efter mere end 40 år på Ravnsbjerg Bakke sig selv og sine 400 medarbejdere fra Viby til nye lokaler på Sydhavnen i Aarhus.

På den tidligere domicil-grund i Viby har medie-virksomheden planer om at bygge 400 nye boliger.

De seneste 15 år har Jyllands-Postens gule murstensbygninger været gemt godt bag store terror-hegn, som blev bygget som en opfølgning på Muhammed-krisen i 2005, da avisen kom i verdens-vælten.

I fremtiden skal grunden på Grøndalsvej bestå af rækkehuse og lavt etagebyggeri. Det siger Henrik Schjerbeck, koncerndirektør i JP/Politikens Hus, der står bag Jyllands-Posten til Lokalavisen Aarhus.

Det skal ske, når alle bygningerne er rømmet - og der er lavet en ny lokalplan for området. Så en del arbejde skal falde på plads, inden de nye boliger opføres.

- Vi har et ønske om at bringe noget ekstra til området. Vi er godt klar over, at det ikke er så charmerende med det høje hegn på den nuværende bygning, så derfor håber vi, at der i området fremover kommer boliger, som bliver velegnede til helt almindelige par og familier, siger Henrik Schjerbeck til Lokalavisen Aarhus.

Aarhus Kommune har en ansøgning liggende fra JP/Politikens Hus om at få lov til at bygge privatboliger på den nuværende erhvervsgrund. Området er 70.000 kvadratmeter. Det er planen, at området også skal tælle dagligvareforretninger.

Jyllands-Posten flytter ind i sine nye lokaler på Sydhavnen på adressen Mediebyen 3. Jyllands-Postens redaktion, JPs lokalavisers Aarhus-redaktion, Ekstra Bladets Aarhus-redaktion, Børneavisen og de digitale nichemedier, der er ejet af koncernen, får fem etager at boltre sig på.

Naboer til Jyllands-Posten i Viby har i mange år måttet tage til takke med en indhegnet grund på Grøndalsvejh. Nu skal de have noget pænere at kigge på, siger mediekoncernens direktør. Foto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce