Annonce
Østjylland

Store genåbningsdag: Hobrovejens Skole fuldtallig med god stemning

Ikke kun eleverne, men også lærerne har glædet sig til denne dag, lyder det fra skoleleder Mogens Bang Thomassen, Hobrovejens Skole, der her står foran 6. D's klasselokale torsdag, hvor alle elever blev inviteret i skole igen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Glæde, forventning og masser af hygge var at finde på Hobrovejens Skole torsdag, da skolen holdt store genåbningsdag, og bød alle elever velkomne tilbage på skolebænken. Skolen har henved 500 elever, og de har glædet sig til at få noget, der bare minder om en hverdag tilbage.

Randers: Efter mere end et år i coronavirussens skygge er der mange, der længes efter en helt almindelig hverdag. Med fast morgenvækning, faste planer og faste rutiner. Med udsigt til et helt almindeligt liv med helt almindelige gøremål. Kort sagt: Lysten til at komme tilbage i den forudsigelige trummerum.

Et stort skridt på vejen blev taget torsdag, da alle eleverne kom tilbage på Hobrovejens Skole. Det var omkring 75-78 flere elever end sædvanligt, der trådte ind på skolen, idet der kun er elever fra nulte til sjette klasse, og derfor var forberedelserne da heller ikke så omfattende.

- Der er en god stemning, men forskellen er ikke så stor hos os, fordi vi bare har inviteret alle sjetteklasserne ind på en gang, de var her jo skiftevis hver anden uge. Man kan mærke, at både elever og lærere har glædet sig. Der er sådan en sitren her, det hele bobler ligesom, lyder det fra skoleleder Mogens Bang Thomassen, Hobrovejens Skole.

Annonce

Alle gangene er fyldt med overtøj og sko, og eleverne er adskilt i de respektive klasser, og skolen er sådan indrettet, at årgangene ikke mødes, men holder sig på deres egne gange. Sjette klasse for eksempel har øverste etage for sig selv, alle trapper og indgange er forsynet med skilte om at holde til højre, så afstand sikres, og toiletforhold og udeareal er også for længst delt op, så eleverne ikke mixes.

- Derfor var det ligetil for os at åbne i dag, det var ikke så stor en operation, lyder det fra skolelederen.

- Vi åbner da torsdag, ikke?

Han fik de første forespørgsler fra medarbejdere tirsdag om genåbningen:

- De kom og spurgte: Vi åbner da på torsdag, ikke? Og det var vel at mærke med håb i stemmen. Alle har glædet sig til det, siger Mogens Bang Thomassen, der i løbet af torsdagen også hurtigt fik meldinger fra meget tilfredse forældre.

Allerede tirsdag fik skoleleder Mogens Bang Thomassen de første forespørgsler fra lærerne, der gerne ville bekræftes i, at skolen åbnede torsdag. Foto: Lone Hammer Sørensen

- De er glade for at få noget tilbage, der minder om en hverdag. Jeg tror, at vi alle gerne vil have hverdagen tilbage, med faste rutiner og ikke hele tiden skal tænke på, om børnene skal i skole i næste uge, eller om det er den uge, de skal være hjemme Og skal de være hjemme, skal de måske alligevel møde ind tirsdag og torsdag i udeskole. Det har virkelig været et kaos, siger Mogens Bang Thomassen.


De er glade for at få noget tilbage, der minder om en hverdag.

Mogens Bang Thomassen, skoleleder Hobrovejens Skole


Genåbning

Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om at åbne yderligere som led i den gradvise genåbning af Danmark. Partierne er blandt andet enige om, at alle børn og unge skal hurtigt tilbage i skolerne, ligesom der åbnes for konferencer, spillesteder, teatre, biografer med videre.

Der er ligeledes aftalt en plan for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer.

Torsdag 6. maj for 100 procent fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen, elever på erhvervsuddannelser og for afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser nationalt.

Fredag 21. maj 2021 åbnes for 100 procent fremmøde for de resterende elever på ungdoms- og voksenuddannelser og 50 procent fremmøde for studerende på videregående uddannelser.

På øverste etage er der spisepause, og 6. D råber 'Ja' i kor, da avisen spørger, om de har glædet sig til at komme tilbage. Der er videoer fra Youtube på storskærmen, mens leverpostejmaden og bollen med ost ryger indenbords, og der hygges og snakkes eleverne imellem.

Annonce

Nu gælder det fagligheden

Mens trivsel og den mentale sundhed blandt eleverne var første prioritet, da 0-4. klasseseleverne kom tilbage i skolen først i februar, så er det for længst blevet afløst af det faglige.

6. D er glade for at være tilbage i klasseværelset igen. Her er de i en spisepause, hvor de hygger med Youtube-videoer kørende på storskærmen. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Vi ved jo, at et barn, der lærer, er i trivsel. Og nu gælder det fagligheden. Udeskolen har været en udfordring, for det er altså ikke så nemt at lære tysk, når man opholder sig i Gethersparken. Det går nemmere med idræt og gåture, siger Mogens Bang Thomassen.

Legepladsen på Hobrovejens Skole. Udearealerne er delt op, så eleverne fra flere årgange og klasser ikke blandes. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Lærerne har været lidt bekymrede for det faglige niveau blandt eleverne, der jo snart forlader os for at tage primært på Vestervangsskolen, men også alle mulige andre steder i Randers. Vi kender jo ikke konsekvenserne af nedlukningen og hjemmeskolingen, men frygter, at især de børn, der hang lidt i bremsen rent fagligt før, måske er endnu mere bagud nu. De superdygtige, de skal nok klare sig, siger Mogens Bang Thomassen, der fornemmer på lærerne, at de er parate til at give eleverne en ordentlig kickstart af lærdom og faglighed, nu hvor alle endelig er tilbage i skolen på én gang.

Hobrovejens Skole var sammen med  skolerne i Asferg og Havndal de eneste, der kunne være klar til genåbning torsdag, resten af skolerne i Randers Kommune åbner mandag 10. maj.

Så er Hobrovejens Skole åben igen for alle omkring 500 elever. Foto: Lone Hammer Sørensen
Hygge og genforening. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Kojo Musah løber 29. hurtigste tid og er færdig ved OL

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Annonce