Annonce
Aarhus

Store planer: Trøjborgs gamle bryggeri kan ende som hotel og food market

Den gamle margarinefabrik på Trøjborg kan ende som hotel, fortæller rådgiver af køberkredsen, der i august overtog fabrikskompleks på Trøjborg. Foto: Axel Schütt

Et gammelt fabrikskompleks på Trøjborg, som Aarhus Universitet har benyttet de sidste 46 år, skulle i første omgang laves til boliger. Nu åbner de nye ejere op for muligheden for at lave hotel og madmarked.

AARHUS: Først var det bryggeri, så margarinefabrik og de seneste 46 år har det været fyldt med studerende fra Aarhus Universitet. Men nu er der andre planer med det 15.000 kvadratmeter store fabrikskompleks i Willemoesgade på Trøjborg.

I første omgang var udmeldingen fra statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, at der ville komme boliger i det gamle fabrikskompleks, men i august solgte man hele Willemoesgadekarréen videre til en lokal investorgruppe.

En gruppe, der ifølge Ejendomswatch, består af Karl Peter Korsgaard Sørensen, André Sørensen fra Risskov samt familien Thye fra Aarhus.

Gruppen har ifølge mediet forskellige planer for bygningerne, som de regner med at bevare og i første omgang leje ud primært til undervisningsbrug.

- Planen er ikke at lave store boligprojekter. Ikke på den korte bane. Det er plan B, siger Klaus Gad, advokat hos DLA Piper, som har rådgivet køberne, til Ejendomswatch.

Den store shettagsbygning mod Aldersrovej ville være oplagt til et madmarked, lyder en af planerne for bygningerne. Foto: Axel Schütt
Annonce

Prisen er hemmelig

Det gamle Trøjborg Bryggeri, der i mange år var en del af universitetets Trøjborg-afdeling har en offentlig vurdering på 115 millioner kroner.

Hvor meget den nye ejerkreds har givet for bygningen, vil man ikke ud med, men man agter at bevare den, og derfor ser man også på muligheder for at udnytte ejendommene til andet end boliger eller undervisningsbrug.

Klaus Gad åbner overfor Ejendomswatch op for planer om at lave den gamle margarinefabrik om til hotel eller hostel og så lave den store takkede fabriksgavl mod Aldersrovej i den modsatte ende af karréen til et food market, blandt andet fordi, det ikke ville kræve en ny lokalplan. Tidshorisonten i en ny lokalplan skræmmer køberne, lyder det fra advokaten.

Sikkert er det dog, at bygningen på hjørnet af Willemoesgade og Otte Ruds Gade, der er tegnet af arkitekt Axel Høeg-Hansen og opført i starten af forrige århundrede, bliver.

- Det hus har en høj bevaringsværdi. Men der er også andre af bygningerne, der er interessante som historiske spor i området, fortalte direktør i Freja Ejendomme, Carsten Rasmussen, sidste år til Århus Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus For abonnenter

Vrede tillidsfolk mødte politikere: Nu får rådmand klar besked om at inddrage ansatte i genrejsningen af ældreplejen

Annonce