Annonce
Sport

Store smæk: Århus Håndbold skal blive bedre til at snakke sammen inde på banen

Kommunikationen mellem trænere og spillere skal blive meget bedre, ligesom spillerne skal blive bedre til at fortælle hinanden hvordan de vil sættes op i løbet af kampen. Her er det cheftræner Erik Veje Rasmussen og Nikolaj Læsø, der taler sammen under onsdagens kamp i Silkeborg. Foto: Ole Nielsen

Århus Håndbold blev fejet af banen i Silkeborg i en kamp, der for alvor har sat fokus på den interne kommunikation i løbet af kampene.

Håndbold: Det så bestemt ikke godt ud i Silkeborg onsdag aften. Århus Håndbold blev udspillet i alle håndboldkunstens former og måtte til sidst køre tilbage til den jyske hovedstad med et nederlag på 12 mål, 26-38, i bagagen efter en præstation, der uden sammenligning må kaldes holdets ringeste i dette efterår.

De forsøgte undervejs at finde løsninger, der kunne stoppe den sprudlende landsholdsspiller Nikolaj Markussen, men lige meget hvilken konstellation, der blev stablet på benene, så gjorde tometermanden lige, hvad der passede ham.

- Der var ikke meget tilbage i kulissen. Vi kunne måske have holdt fast i to eller tre ting eller prøve alt hvad der stod i vores magt for at finde en løsning. Det endte med det sidste, men vi må bare konstatere, at Nikolaj Markussen var altafgørende og altdominerende og ikke mindre end outstanding. Han gjorde jo lige nøjagtigt, hvad der passede ham, siger Århus Håndbolds assistenttræner Simon Sørensen dagen derpå.

- Jeg synes egentlig, at vi startede fint ud, men brændte flere store chancer og i stedet for at reproducere de gode muligheder, vi kom i, så var det som om, at usikkerheden forplantede sig hos spillerne og det hele blev meget urytmisk, siger assistenten.

Han vælger dog at se nederlaget som et enkeltstående tilfælde.

- Det var første gang i sæsonen, at vi var spillet helt af brættet i forsvaret. I de andre kampe har vi stået ganske glimrende og haft fine målmandspræstationer, men i går ramte vi simpelthen ikke niveau, ligesom der var en profil af international høj karakter i Markussen, der gjorde, som han ville, siger Simon Sørensen og understreger, at et af de punkter, der blev diskuteret i omklædningsrummet efter kampen var, hvordan man i fremtiden kan bedre kommunikationen mellem spillere og trænere, og ikke mindst mellem spiller og spiller på banen.

Annonce

Bedre kommunikation

Et punkt, som cheftræner Erik Veje Rasmussen også hæfter sig ved.

- Spillerne skal blive meget til at kommunikere indbyrdes på banen. Få lavet de her to-mands-aftaler i angrebet eller at forsøge at påvirke tingene, så de selv kan blive sat bedst i scene til at præstere. Det kræver, at man åbner munder og får sat nogle ting i gang, og det kniber det gevaldigt med lige nu, siger cheftræneren, der også blev klogere på, hvilke spillere der kan stå op mod de allerbedste og hvem der ikke kan på nuværende tidspunkt.

Men selvom det i perioder så rigtig skidt ud, så tror Erik Veje stadig på, at århusianerne kan lukke første halvdel af grundspillet ned med fire point.

- Vi har hele tiden sagt, at kampen mod Bjerringbro-Silkeborg var den, hvor vi havde den mindste chance for at vinde i det nuværende program. Vores ambition er stadig at hente fire point i de sidste tre kampe af første halvdel og det betyder, at vi skal slå Lemvig på hjemmebane og tage en sejr mod enten TTH Holstebro eller Aalborg, og så vil første del af grundspillet være godkendt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce