Annonce
Aarhus

Store Torv tager lille skridt mod genfødsel: Baren er åben på torvet

Lige nu er Store Torv under forvandling, og torvet skal gøres grønnere med kroge, hvor man får lyst til at sætte sig. I første omgang er der nu åbnet for udeservering. Arkitektfirmaet Schønherr har lavet denne illustration af fremtidens Store Torv.
Få en drink på Store Torv, lyder det fra Alberts Bar, efter Vanddragen er fløjet og coronakrisen er inddæmmet.
Annonce

AARHUS: Mens de sidste rester af Vanddragens skulptur fjernes fra Store Torv, går byens mest centrale torv en ny fremtid i møde. Det sker i første omgang med udeservering.

Fredag åbnede Alberts Bar udeservering på Store Torv. Det skete samtidig med, at coronaen har sluppet lidt af sit klamme jerngreb i bylivet.

Der bliver i alt 60 siddepladser i et cafémiljø midt på torvet foran indgangen til baren og Aarhus Domkirke, siger Nikolaj Trangbæk, der er medindehaveren af Alberts Bar, der ellers holder til under hvælvinger i kælderen under Store Torv.

Annonce

Store forhåbninger om smukt torv

Restauratøren har store forhåbninger til, at det ellers udskældte torv bliver vakt til live efter en årrække som prügelknabe. Det skyldtes ikke mindst skulpturen Vanddragen, som mange århusianere har set ned på. Vanddragen er væk, og de underjordiske dele af vandinstallationen er ved at blive fjernet, så Store Torv kan genfødes.

- Store Torv har i mange år været et kedeligt og ligegyldigt torv uden visioner og muligheder. Vi har hos Alberts forsøgt at puste liv i torvet de foregående år, men nu tror jeg på, at vi sammen med Aarhus Kommune tager det første spadestik til at Aarhus’ flotteste og mest legendariske torv, kan komme til at ose af liv og glade dage, siger Nikolaj Trangbæk.

Annonce

Torv på prøve i to år

Store Torv har sandt for dyden ikke fungeret som et centralt, rart samlingspunkt pladask i Aarhus. Hvordan torvet nøjagtigt skal se ud, ved ingen endnu, selv om forhåbningerne er store.

Der vil nu i en periode på et til to år blive testet en midlertidig løsning, som efterfølgende vil blive evalueret af blandt andre borgere og erhvervsdrivende. Samtidig skal byrådet finde penge til en mere permanent løsning. Men foreløbig er det planen at forsøge sig med grønne pletter og oaser på torvet.

Det er arkitektfirmaet Schønherr, der også stod bag den midlertidige "Store Skov" i festugen i 2010, der har udarbejdet forslaget til den midlertidige løsning.

Det primære formål er undersøge, hvordan Store Torv i højere grad kan agere socialt samlingsrum, med plads til alle – fra de ældste til de yngste.

Foreløbig byder Alberts bar ind med drinks. Alberts vil alle dage i løbet af sommeren servere forskellige øl, vine og drinks. Fredag og lørdag udvides menuen desuden med cocktails og tapas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce