Annonce
Aarhus

Store værdistigninger i sigte: Gevinst på vej til århusianske husejere

Boligejerne i Risskov kan se frem til en pæn værdistigning på deres bolig i de kommende 12 måneder. Foto: Axel Schütt
Forventningen til boligmarkedet de næste 12 måneder lyder på store stigninger i Aarhus.

AARHUS: Det er måske knap så godt nyt for de nuværende og kommende århusianere, der endnu ikke har købt hus i Aarhus. Men for de århusianere, der sidder i eget hus eller rækkehus, er der udsigt til store værdistigninger på deres bolig.

Det viser en opgørelse fra Bolighed.dk.

Opgørelsen bygger på forventninger til boligmarkedet de kommende 12 måneder, og den viser at de helt store stigninger på de danske huse ser ud til at falde i hovedstadsområdet, men i den resterende del af Danmark er det i Aarhus-området, at boligerne kommer til at stige mest.

Ikke overraskende er det boligejerne i 8000 C, der kan se frem til den største prisstigning - nemlig 106.989 kroner for et gennemsnitligt hus eller rækkehus på 140 kvadratmeter. Dernæst følger Risskov, Højbjerg og Åbyhøj.

- Renterne er faldet en del i de seneste måneder, og det betyder, at mange familier har mod på at bevæge sig ud på husmarkedet. Beskæftigelsen er stadig høj, og der er kommet godt gang i handlerne i det meste af landet, siger administrerende direktør for Bolighed.dk, Christian Jaspers.

Annonce
Jo tætterer på Aarhus, jo højere stigning, lyder prognosen. Illustration: Bolighed.dk

Ren Aarhus top 10

Han vurderer, at usikkerheden om de nye boligskatter ikke vil afholde køberne fra at slå til, når den rigtige bolig dukker op.

- De fleste køber et hus, fordi de har behov for et sted at bo. Og lige nu er det især de rekordlave renter, som får huspriserne til at stige. I de kommende år får købere og sælgere god tid til at forberede sig på, hvad de nye boligskatter kommer til at betyde rundt omkring i landet, siger Christian Jaspers.

Aarhus sætter sig på de første ti pladser på listen over værdistigninger i Region Midtjylland.

  • 1. 8000 Aarhus C 106.989 kr.
  • 2. 8240 Risskov 87.887 kr.
  • 3. 8270 Højbjerg 83.069 kr.
  • 4. 8230 Åbyhøj 79.143 kr.
  • 5. 8200 Århus N 75.334 kr.
  • 6. 8250 Egå 72.857 kr.
  • 7. 8260 Viby J 70.595 kr.
  • 8. 8210 Århus V 68.668 kr.
  • 9. 8320 Mårslet 64.929 kr.
  • 10. 8220 Brabrand 63.935 kr.

Prisen er for en villa eller et rækkehus på 140 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Røver slap af sted med to halve 200-kronesedler: Nu er han efterlyst af politiet

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce