Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Der var masser af ledige parkeringspladser og heller ingen kø til selve stikket, da regionen fredag trykprøvede coronavaccine kapaciteten på havnen i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Man kunne have frygtet lange køer, og mange mennesker på lidt plads, da regeringens "stor-skala" forsøg skulle løbe af stablen, men i vaccinationscentret på Aarhus Havn var der ingen problemer.

AARHUS: Fredag var udnævnt til store vaccinedag på Vaccinationscentret på Aarhus Havn. Målet var at finde ud af, hvor mange, der kan vaccineres på en enkelt dag. Testen var en del af det "stor-skala" forsøg, Mette Frederiksen i mandags annoncerede på Facebook.

Forsøget skal sikre, at landet vaccinationscentre er klar til den belastning, der snart kommer når, der skal vaccineres mere end 100.000 danskere dagligt.

Fredag var der lagt op til at vaccinere 2.600 personer i Aarhus hvor de normalt vaccinerer cirka 800 dagligt. De mange vaccinationsstik var fordelt mellem vaccinesteder på både Universitetshospitalet og  vaccinationscentret.

I Aarhus er målet at vaccinere 6.000 personer dagligt fra starten af marts. De, som ikke bliver vaccineret på Aarhus Ø, vil få sit stik i et af de to nye centre, som åbner i marts.

Annonce

Ingen kø

Ved vaccinationscentret på Aarhus Havn var der midt på dagen forbavsende få mennesker at se.


Jeg havde forventet, her ville være mange mennesker, så jeg kom i god tid. Men jeg kunne gå lige ind, og jeg var vaccineret 20 minutter før det var min tid

Hans Henrik Hansen


- Jeg havde forventet, her ville være mange mennesker, så jeg kom i god tid. Men jeg kunne gå lige ind, og jeg var vaccineret 20 minutter før det var min tid, fortæller 82-årige Hans Erik Hansen, som er pensioneret overlæge.

Netop køer og lang ventetid har været et stort tema for Vaccinationscentret.

- Det med at stå i kø har der været stort fokus på, fordi det er der flaskehalsen er i forhold til det her forsøg, men der har ikke været noget kø problem overhovedet i dag, folk går nærmest lige ind nu, fortalte Anette Rantala fredag eftermiddag.

Hun er leder af vaccinationsteamet i Aarhus.

Hans Erik Hansen var meget tilfreds med sin oplevelse på vaccinationscentret på trods af, det var "store vaccinedag"

-Jeg er meget imponeret over, at det var så velorganiseret, ikke mindst i betragtning af, hvor lidt tid de har haft til at planlægge det, siger han.

Kom man fredag middag var der god plads og ingen kø ved Corona Vaccinationscenter Aarhus Ø. Foto: Jens Thaysen

Tiden har dog ikke som sådan været et problem for vaccinationscentret i Aarhus, da de har kendt til forsøget noget længere end offentligheden.

- Vi har kendt til forsøget siden uge 6, så der har været et par uger til at planlægge dagen, fortæller Anette Rantala.

Annonce

Godt med afstand og mange parkeringspladser

Udover ventetid og kø sætter den store forøgelse af kapaciteten og større krav til de fysiske rammer. Der er jo nogle afstandskrav, der skal overholdes også selvom man er vaccineret.

- For at kunne overholde afstandskravene på vaccinationscentret, har vi fået bygget en observationspavillon, så vi kan sikre, der er plads nok, også når vi skal vaccinere 3.000 dagligt, siger Anette Rantala.

Der skulle fredag vaccineres 2.600 personer i Aarhus. Når Aarhus rammer maksimal kapacitet, skal der vaccineres 6.000 om dagen. Foto: Rune Borre-Jensen / Region Midtjylland

Hans Henrik Hansen kunne fortælle om en god oplevelse på vaccinationscentret, hvor alt var som det skulle være.

- Der var god plads over alt, så man kunne uden problemer holde afstand, bemærkede han.

Det er faktisk anden gang, han er i vaccinationscenteret på havnen i Aarhus.

- Jeg har været her med min kone, da hun skulle vaccineres. Den her gang var det meget lettere at finde en parkeringsplads, lød det.

Hvis man er dårligt gående, får man lov til at parkere bilen lige foran Molslinjens gamle administrationsbygning, mens vagter i gule veste, gelejder de fleste bilisterne ind på den store parkeringsplads på det gamle opmarchområde.

Og selv på "store vaccinedag", hvor systemet skulle trykprøves, var der masser af ledige parkeringspladser. Man skal huske at parkere i båsene, men parkeringen er gratis, og man behøver, ifølge vagterne, ikke at stille p-skiven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce