Annonce
Erhverv

Store virksomheder er bedst til ligestilling

De er mange flere kvinder i toppen af de største danske virksomheder end hos de mindre, viser ny rapport.

Det er stadig langt oftest mænd, der træffer beslutningerne i dansk erhvervsliv.

Det viser en ny rapport fra investornetværket Moneypenny and More og virksomheden GoGetty.

Blandt de 134 børsnoterede danske selskaber er knap hver femte bestyrelsesmedlem og hvert tiende direktionsmedlem kvinde. Det er en lille fremgang i forhold til de seneste år.

Men især de mindre virksomheder er stadig langt fra at skabe kønsbalance på ledelsesgangen.

I kategorien med de største virksomheder er der fire gange så stor en andel af kvindelige direktionsmedlemmer og tæt på tre gange så mange kvinder i bestyrelserne som i de mindre.

Linnéa Schmidt, stifter af Moneypenny and More, satte gang i undersøgelsen. Hun glæder sig over, at der er en generel stigning i andelen af kvinder i ledelse, men håber at fremgangen vokser yderligere.

- Man ser mere kreativitet og innovation i virksomheder med høj diversitet og en bedre bundlinje. Men den her forskel tyder på, at det måske kræver nogle muskler i virksomheder. De små har måske fokus på vækst, før de "har råd" til at fokusere på diversitet, siger Linnéa Schmidt.

Ifølge Majken Schultz, der er professor i ledelse på CBS, gør virksomheder dog ofte klogt i at prioritere at få kvinder ind i toppen af organisationen.

- Det forbedrer beslutningskvaliteten i virksomheden. Og det forbedrer med stor sandsynlighed også evnen til at forstå og kommunikere med kunderne.

- Det er en risiko for både ledergruppe og bestyrelse at få for meget gruppetænkning og konformitet. Det er fuldstændig veldokumenteret, at flere forskellige indgange giver bedre og mere innovative beslutninger, siger Majken Schultz.

Ud over køn er der også fordele i at have en gruppe sammensat af forskellige aldre og nationaliteter, pointerer hun.

Den samlede andel af kvinder i de børsnoterede firmaers bestyrelser er på 19,1 procent, viser rapporten. Det er en fremgang fra 17 procent i 2017 og 15 procent i 2015.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce