Annonce
Østjylland

Storm i et glas øl?

Malte Ernstsen og Anders Emil Beuchert, her med en flaske vand, er kede af det prædikat et tv-indslag gav dem, deres kammerater og deres uddannelsessted. Foto: Jørgen Rosengren

I efteråret 2011 fik Odders unge den tvivlsomme ære at være de mest drikfældige i Østjylland. Vi tog forbi gymnasiet - samme sted, samme unge, der i et tv-indslag, blev gjort til prügelknabe for de unges alkoholvaner.

En rapport fra 2011 satte Odder øverst på landkortet. Denne gang ikke for iPads og Giro d'Italia, men for de unges indtag af øl og spiritus. Men hvordan opfatter de unge selv problemet?

Anders Emil Beuchert fra 1.i. er en af de unge, der blev vist i indslaget, og han fik noget af en aha- (eller skal man kalde den uha?) oplevelse, da han så sig selv portrætteret. Han synes selv, han gav et rimeligt nuanceret billede af alkoholkulturen blandt sine jævnaldrende, men at det ikke nåede skærmene. Snarere tværtimod.

»Mine kammerater og jeg blev spurgt om, hvad det største antal genstande vi havde indtaget var. Men da det blev vist i fjernsynet, fremstod det som om, at det var det, vi drak om ugen. De fik en halv udtalelse til at blive en hel sandhed,« siger Anders Emil Beuchert.

Annonce

Gymnasiets elevråd har haft emnet oppe at vende. Ifølge dem, er der ingen på Odder Gymnasium, der har deltaget i undersøgelsen, og derfor stiller man sig lidt undrende over, at netop de, er blevet brugt som billede på en undersøgelse foretaget blandt folkeskoleelever. Og det er ikke den eneste undren.

Rektor Lars Bluhme er også ked af indslaget. Han mener, at de på gymnasiet gør meget for at holde øje med de unge - også til festerne. Gymnasiet har en omfattende alkoholpolitik, der blandt andet hedder »alkoholfri hverdag«, og til fester med alkohol står der kun voksne i barerne, ligesom man har lister med forældrenes telefonnumre, hvis det skulle gå galt. Lars Bluhme vil gerne signalere synlighed og åbenhed for eleverne. Derfor er han selv med til festerne, ligesom hans dør altid står åben. Han efterlyser dog et mere bredspektret billede af problemet, og hentyder til nattelivet, hvor udtryk som »Tovlig Torsdag« med billig sprut ikke er ukendte begreber.

Han har efter tv-indslaget fjernet øl fra den såkaldte musikcafe, men er bange for, at forbud ikke er vejen frem, og de unge så bare drikker i smug og uden opsyn. Som en af eleverne sagde til ham:

»Hvad er det du vil? Have et godt ry i byen, eller at vi drikker (i smug)?« læs mere

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce