Annonce
Østjylland

Storm i et glas øl?

Malte Ernstsen og Anders Emil Beuchert, her med en flaske vand, er kede af det prædikat et tv-indslag gav dem, deres kammerater og deres uddannelsessted. Foto: Jørgen Rosengren

I efteråret 2011 fik Odders unge den tvivlsomme ære at være de mest drikfældige i Østjylland. Vi tog forbi gymnasiet - samme sted, samme unge, der i et tv-indslag, blev gjort til prügelknabe for de unges alkoholvaner.

En rapport fra 2011 satte Odder øverst på landkortet. Denne gang ikke for iPads og Giro d'Italia, men for de unges indtag af øl og spiritus. Men hvordan opfatter de unge selv problemet?

Annonce

Anders Emil Beuchert fra 1.i. er en af de unge, der blev vist i indslaget, og han fik noget af en aha- (eller skal man kalde den uha?) oplevelse, da han så sig selv portrætteret. Han synes selv, han gav et rimeligt nuanceret billede af alkoholkulturen blandt sine jævnaldrende, men at det ikke nåede skærmene. Snarere tværtimod.

»Mine kammerater og jeg blev spurgt om, hvad det største antal genstande vi havde indtaget var. Men da det blev vist i fjernsynet, fremstod det som om, at det var det, vi drak om ugen. De fik en halv udtalelse til at blive en hel sandhed,« siger Anders Emil Beuchert.

Gymnasiets elevråd har haft emnet oppe at vende. Ifølge dem, er der ingen på Odder Gymnasium, der har deltaget i undersøgelsen, og derfor stiller man sig lidt undrende over, at netop de, er blevet brugt som billede på en undersøgelse foretaget blandt folkeskoleelever. Og det er ikke den eneste undren.

Rektor Lars Bluhme er også ked af indslaget. Han mener, at de på gymnasiet gør meget for at holde øje med de unge - også til festerne. Gymnasiet har en omfattende alkoholpolitik, der blandt andet hedder »alkoholfri hverdag«, og til fester med alkohol står der kun voksne i barerne, ligesom man har lister med forældrenes telefonnumre, hvis det skulle gå galt. Lars Bluhme vil gerne signalere synlighed og åbenhed for eleverne. Derfor er han selv med til festerne, ligesom hans dør altid står åben. Han efterlyser dog et mere bredspektret billede af problemet, og hentyder til nattelivet, hvor udtryk som »Tovlig Torsdag« med billig sprut ikke er ukendte begreber.

Han har efter tv-indslaget fjernet øl fra den såkaldte musikcafe, men er bange for, at forbud ikke er vejen frem, og de unge så bare drikker i smug og uden opsyn. Som en af eleverne sagde til ham:

»Hvad er det du vil? Have et godt ry i byen, eller at vi drikker (i smug)?« læs mere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce