x
Annonce
Aarhus

Storsælgende hul i jorden

<p>Bjarke Ingels-projektet AARhus, som det nogenlunde kommer til at tage sig ud, når det står færdigt i slutningen af 2018. Illustration: BIG</p>

Arkitekten, beliggenheden og det fremtidige byliv har fået mange til at købe bolig i AARhus på Aarhus Ø, før den første beton er støbt.

Der er hamret helt præcist 1.136 pæle i undergrunden, og nu er de første byggekraner rykket ind på pladsen yderst på Ø4 på Aarhus Ø.
Annonce
Byggeriet af AARhus på Aarhus Ø er langt fra nået halvvejs - det er tilgengæld salget af projektets mange lejligheder. Det runder i disse dage 800 mio. kr. Foto: Axel Schütt.
Så okay, arbejdet er i gang, men der kommer til at gå lang tid. før man får en fornemmelse af det boligbyggeri, AARhus, der nu bliver gjort forberedelser til.
Indflytningsdatoen er fastsat til 21. december.
2018.
Alligevel har køberne på det nærmeste stillet sig i kø for at få et drys af stjernerne fra projektets arkitekt, Bjarke Ingels.

Højeste pris: 25 mio. kr.

Foreløbig er der solgt lejligheder og badehuse for 800 mio. kr., så projektet på den led så rigeligt er halvvejs i mål.
Dyreste lejlighed - foreløbig - er solgt for 19 mio. kr. For de penge får køberen 323 kvadratmeter bolig og 85 kvadratmeter terrasse på 11. sal.
Tilbage på hylden er stadig den dyreste af projektets i alt 253 lejligheder. pris: 25 mio. kr.
»Der er solgt en del af de dyre lejligheder i prisklassen 8 - 12 mio. kr., men også en del i den billigere ende, hvor priserne starter ved 2,3 mio. kr. Det fordeler sig ret bredt,« siger Allan Jørgensen, der er projektsalgschef for AARhus-byggeriet.

Lokket af det unikke

»Mange af køberne er folk, der egentlig ikke har været på boligjagt, men som har set, at her er et unikt projekt med en unik beliggehed, og så slår de til. Det er folk, der bor gode steder i forvejen, men som er tiltrukket af lige præcis det her projekt,« fortsætter han.
Ingen tvivl om, at arkitekten og beliggeheden med bugten til en side og havnebassinet til en anden sælger billetter.
Men det er ikke de eneste billetsælgere.

Byliv på kajkanten

»Jeg fornemmer, at det også trækker, at det her bliver en anden slags Aarhus Ø, end den der er bygget i forvejen. Der er fælleshus og restauranter med i projektet, der er de 70 badehuse, og der er havnebadet,« siger Allan Jørgensen og fortsætter:
»På den måde er bylivet med allerede i 1. etape. Folk, der køber boliger, ved, at havnebadet kommer, at der kommer restauranter og et teater.«
Planen er at de første to restauranter skal stå klar næste år, mens yderligere tre kommer til senere.
»Vi er i dialog med interesserede restauratører, der gerne vil på Aarhus Ø. For os handler det om, at vi skal ramme bredt med restauranterne - der skal være noget for enhver smag og restauranterne skal have åbent hele året,« siger Allan Jørgensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Satte dyr ring til salg på nettet: 'Jesper' mødte op og løb væk med den

CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

112

Ældre kvinde bad om efternavn på svindler: - 'Abracadabra' lød svaret

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce